Den andre Anne Holt: - Ingen som spurte

Klassekampen trodde de intervjuet forfatter Anne Holt, men det viste seg å være en helt annen med samme navn. - Ingen som spurte om jeg var forfatteren, sier kvinnen.

ANDRE HOLT: Forfatter Anne Holt ble tilsynelatende intervjuet i Klassekampen lørdag. Det viste seg at det var en helt annen som journalisten snakket med. Foto: Faksimile Klassekampen
ANDRE HOLT: Forfatter Anne Holt ble tilsynelatende intervjuet i Klassekampen lørdag. Det viste seg at det var en helt annen som journalisten snakket med. Foto: Faksimile Klassekampen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forfatter Anne Holt gikk lørdag ut på Facebook og informerte om at Klassekampen hadde trykket et intervju med henne uten at hun selv var kontaktet.

Det viste seg at avisas journalist hadde ringt feil Anne Holt, uten å oppdage det selv.

Dagbladet har lørdag vært i kontakt med den andre Holt, kvinnen som ble intervjuet i Klassekampen. Hun humrer godt da hun tar telefonen.

- Hei, det er fra Dagbladet. Har jeg kommet til Anne Holt?

- Ja, men nå har du nok ringt feil Anne, svarer Holt, før hun forstår hvorfor hun blir kontaktet.

- Ingen som spurte

- Det stemmer at jeg ble intervjuet, men det hadde jo ingenting med forfatteren eller den slags å gjøre. Det handlet om digital kommunikasjon. Det var heller ingen som spurte om jeg var forfatteren, sier Holt til Dagbladet.

Hun understreker at det langt ifra er første gang misforståelsen skjer. Jevnlig kommer det både telefoner og brev som egentlig skal til hennes navnesøster.

- Men jeg pleier jo å få det spørsmålet, om jeg er forfatteren. Vi er så mange som heter Anne Holt, så det skjer feil jevnlig. Det står ikke på tilbud hos meg, for å si det sånn, sier Holt og ler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer