Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Den anglikanske kirke åpner for homobiskoper

Justerer seg i forhold til den britiske likestillingsloven.

JUSTERER SEG: Den anglikanske kirkes overhode, erkebispen av Canterbury, Rowan Williams. Foto: TOBY MELVILLE / REUTERS / SCANPIX
JUSTERER SEG: Den anglikanske kirkes overhode, erkebispen av Canterbury, Rowan Williams. Foto: TOBY MELVILLE / REUTERS / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den anglikanske kirke åpner for å la åpent homofile prester bli biskoper.

I et dokument som legges fram i dag, trekker den anglikanske kirke opp nye retningslinjer som er i tråd med den britiske likestillingsloven.

Dokumentet, som har tittelen «Valget av biskoper - Likestillingsloven fra 2010», slår fast at seksualitet ikke skal være en faktor i valg av biskoper.

- En persons seksuelle legning er i seg selv irrelevant, heter det i dokumentet.

Den anglikanske kirke åpner likevel for å blokkere kandidater til bispestillinger dersom utnevnelsen «vil forårsake splittelse og uenighet i det aktuelle bispedømmet».

De nye retningslinjene skal legges fram for kirkemøtet i den anglikanske kirke i juli.

Den anglikanske kirke brøt med paven i 1534 og har i dag rundt 77 millioner medlemmer verden over og en dominerende rolle i Storbritannia.

(NTB)