- Den ansvarlige har sluttet

Informasjonstjenesten i Adecco nekter for at sjefens sitater er gjengitt korrekt av NRK.

 HVE MENTE HAN? Konsernsjef sier Patrick De Maeseneire uttalte en rekke ting på dagens pressekonferanse og sa at de ville "la dem gå" om Adeccos ansatte som visste om juks og lovbrudd. Men mente han at de får sparken, eller slipper unna? Foto: Adecco
HVE MENTE HAN? Konsernsjef sier Patrick De Maeseneire uttalte en rekke ting på dagens pressekonferanse og sa at de ville "la dem gå" om Adeccos ansatte som visste om juks og lovbrudd. Men mente han at de får sparken, eller slipper unna? Foto: AdeccoVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Presseavdelingen ved Adeccos internasjonale kontor i Sveits avkrefter nå at det blir omfattende hoderulling i Adecco Norge, som følge av avsløringene om underbetaling av selskapets ansatte og brudd på arbeidsmiljøloven.

- Den ansvarlige personen for dette selskapet (Adecco Helse, red. anm.) har allerede trukket seg med umiddelbar effekt fra sin stilling, sier pressesjef Stephan Howeg ved Adeccos internasjonale kontor i Sveits, til Dagbladet.

Han bekrefter at det gjelder direktør i Adecco Helse , Bård Kristiansen (40), som trakk seg torsdag forrige uke. Uttalelsen gjaldt ikke selskapet norske konserndirektør Anders Øwre-Johnsen, som holder pressekonferanse i dag.

Full strid Det ble full strid om hva Adeccos toppsjef Patrick De Maeseneire sa til NRK på pressekonferansen i morges.

- Selvfølgelig har vi hørt om det, sir. Det er en uheldig ting. Vi anerkjenner at vi har brutt loven på den måten at vi ikke har betalt overtidstillegg til ansatte i helsefortak og sykehjem eid av det offentlige. Vi skal etterbetale dette, sier konsernsjef sier Patrick De Maeseneire på lydklippet fra pressekonferansen.

(Hør fra 29 minutter ut i klippet)

- We let go Videre sier han det følgende på engelsk:

«We recognize the problem. Our top management was not aware of it. The people who are involved and that were aware of it, we let go.»

I sitatet sier De Maeseneire at han vil «la dem gå» om Adecco-ansatte som har visst om lovbrudd med manglende overtidsutbetaling til norske helsearbeidere ved offentlige institusjoner. Men mente han egentlig «la dem slippe unna»?

NRK meldte om hoderulling blant mange Adecoo-ansatte i Norge som følge av uttalelsene, ettersom flere i selskapet trolig har kjent til praksisen. Hele presse-Norge siterte NRK på opplysningene raskt etterpå.

Nå viser det seg at toppsjefen mente at personen som visste om saken allerede hadde fått sparken. Og der slutter det, foreløpig.

Dagbladet har snakket med rådmenn rundt i hele Norge som har opplyst
om kontrollene som foregår. Grafikk: Kjell Erik Berg/Dagbladet
Dagbladet har snakket med rådmenn rundt i hele Norge som har opplyst om kontrollene som foregår. Grafikk: Kjell Erik Berg/Dagbladet Vis mer

 - Han mente ikke å si at alle ansatte i Adecco som har visst om dette skulle få sparken. Vi jobber nå med å finne ut hva som har skjedd og vil ta kontakt så raskt som mulig, sa en stresset ansatt ved pressetjenesten til Adecco internasjonalt i Zurich til Dagbladet kort tid etterpå.

- Taper ikke forretninger De Maeseneire sier videre at bunnlinja ikke er truet. Faktisk ser han ingen tap i Norge.

- Når det gjelder forretningsvirksomheten i Norden, så har vi ingen utfordringer i dette øyeblikk, sier han videre på pressekonferansen.

- Ser jeg på den ukentlige utviklingen vår i Norge, så taper vi ingen forretninger i det hele tatt, fortsetter han.

De siste dagene har Adecco tapt kontrakter for rundt 200 millioner kroner, ifølge tall Dagbladet har hentet inn fra kommuner landet rundt. Se grafikk.

Dagbladet kommer med mer.

IKKE FÅTT SPARKEN: Konsernsjef Anders Øwre-Johnsen har ikke fått sparken, sier Adecco fra sentralt hold i Sveits. Foto: Adecco.
IKKE FÅTT SPARKEN: Konsernsjef Anders Øwre-Johnsen har ikke fått sparken, sier Adecco fra sentralt hold i Sveits. Foto: Adecco. Vis mer