Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Den antatte drapsmannen overlevde massakren

- Major Hasan var aleine om skytingen, sier sjefen om den mistenkte legen og psykiateren.

TOLV DREPT: Tolv personer ble drept og mer enn 30 personer ble skadd da militærlegen Nidal Masik Hasan skjøt løs mot kollegaer i militærleiren Fort Hoot. Foto: REUTERS/SCANPIX
TOLV DREPT: Tolv personer ble drept og mer enn 30 personer ble skadd da militærlegen Nidal Masik Hasan skjøt løs mot kollegaer i militærleiren Fort Hoot. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Den antatte drapsmannen i massakren i militærleiren i Texas er likevel ikke død, slik militære talsmann opplyste tidligere i natt.

- Major Nidal Masik Hasan, er såret. Han ligger på sykehus, og tilstanden er stabil, opplyste sjefen for Fort Hood-leiren, generalløytnant Bob Cone, på en tv-sendt pressekonferanse ved 03.15-tiden norsk tid.

Cone omtalte det som en kommunikasjonsmessig misforståelse at det tidligere var opplyst at Hasan var drept.

Nå opererer militærmyndighetene med 12 drepte og 30 skadde. Ti av de drepte er soldater.

- Major Hasan var aleine

- Vi har grunn til å tro at det var en mann som var aleine om skytingen, og det var major Hasan, sa sjefen for den største militærleiren i USA med 30 000 sivile ansatte og til en hver tid minst 35 000 soldater - de fleste på vei til eller fra tjeneste i Afghanistan eller Irak.

Over 100 soldater og sivile som opplevde massakren tett på, er avhørt.

Skutt av offiserkvinne
- Vi kommer ikke med noen opplysninger om major Hasan nå. Dette kunne gått mye verre hvis ikke soldater og sivile ansatte på stedet hadde grepet resolutt inn.  Det var en kvinnelig offiser, som selv ble truffet og skadd, som skjøt og uskadeliggjorde Hasan.

Ifølge Cone brukte Hasan to håndvåpen, det ene halvautomatisk, da han fyrte løs på militære kolleger, som var inne til siste medisinske sjekk før de skulle sendes til Irak.

Hasan selv var beordret til Irak, og ifølge flere kilder hadde han satt seg kraftig mot å dra i militær tjeneste der.

FUNNET I LIVE: Major Nidal Masik Hasan er den antatte gjerningsmannen bak skytingen på militærbase Fort Hoot. Foto: REUTERS/SCANPIX
FUNNET I LIVE: Major Nidal Masik Hasan er den antatte gjerningsmannen bak skytingen på militærbase Fort Hoot. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media