Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Den antatte terroristen (22) var født i Danmark og kjent fra gjengmiljøet

Ifølge den danske avisa BT er den antatte gjerningsmannen Omar Abdel Hamid El-Hussein.

KJENT FOR POLITIET: Høsten 2013 ble Omar Abdel Hamid El-Hussein etterlyst etter å ha angrepet en 19 år gammel mann med kniv på et tog i nærheten av København. Foto: Politiet
KJENT FOR POLITIET: Høsten 2013 ble Omar Abdel Hamid El-Hussein etterlyst etter å ha angrepet en 19 år gammel mann med kniv på et tog i nærheten av København. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den antatte gjerningsmannen etter terrorangrepene i København ble skutt og drept under en skuddveksling med politiet i Nørrebro i København like etter klokka fem natt til søndag.

Ifølge den danske avisa BT er mannen 22 år gamle Omar Abdel Hamid El-Hussein. Etter det Ekstra Bladet erfarer ble 22-åringen løslatt fra fengsel for kun to uker siden. El-Hussein har tidligere vært etterlyst for knivstikking på et S-tog i København, hvor en 19 år gammel mann ble stukket flere ganger i beinet og i skrittet.

I desember 2014 ble han El-Hussein dømt til to års fengsel for grov vold, skriver Ekstra Bladet

Politiet har ennå ikke gått ut med mannens navn, men opplyste tidligere i kveld at den antatte gjerningsmannen er en 22 år gammel mann født i Danmark.

22-åring med gjengtilknytning Politiet skriver at det er de er av den oppfatning at den drepte personen er den samme som åpnet ild både under et arrangement på kulturhuset Krudttønden og utenfor en synagoge i København.

Den antatte gjerningsmannen var i besittelse av to pistoler da han ble drept, og klærne hans tilsvarte signalementet fra skyteepisoden ved synagogen i Krystalgade.

22-åringen er kjent for politiet fra flere kriminelle forhold, blant annet overtredelser av våpenloven og vold. 22-åringen er også kjent for politiet for å ha gjengtilknytning.

Ifølge den danske avisa BT var mannen bosatt i Mjølnerparken, hvor politiet i dag ransaket en leilighet. Her holder også Brothas-gjengen til.

En talsperson for Brothias bekrefter overfor BT han de kjenner til den 22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein, blant annet fordi han har sittet fenglset på samme avdeling som flere Brothas-medlemmer. Men Brothas avviser at El-Hussein er et av deres medlemmer, og tar avstand fra helgas skyting i København, skriver BT.

- Vi vet hvem han er ut fra han er bosatt i Mjølnerparken. Men han er ikke et av våre (medlemmer, journ. anm.). Han var en einstøing som holdt seg for seg selv. Vi tar sterk avstand fra det som har skjedd. Det er uhyrlige gjerninger, som vi ikke vil være bekjent av, sier en talsperson for Brothas, som ikke vil navngis, til BT.

Kartlegger bevegelser Politiet jobber nå med å kartlegge mannens bevegelser, samt med å finne ut hvorvidt han handlet alene.

Den antatte gjerningsmannen ble oppdaget av politibetjenter som patruljerte i området rundt Mjølnerparken natt til søndag.

Ifølge københavnpolitiet skjøt mannen mot dem da forsøkte å kontakte ham.

Politiet besvarte ilden, med det resultat at 22-åringen ble drept.
 

MISTENKT:  22 år gamle Omar Abdel Hamid el-Hussein er mistenkt for å stå bak helgas terorangrep i København. Foto: Politiet
MISTENKT: 22 år gamle Omar Abdel Hamid el-Hussein er mistenkt for å stå bak helgas terorangrep i København. Foto: Politiet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!