Den arabiske liga støttet folkets opprør med historisk stillhet

For første gang ble det avholdt ett minutts stillhet i organisasjonen. - Dette er det første møtet i en ny tidsalder.

STILLHET: Generalsekretær i Den arabiske liga, Amr Moussa (bak til venstre), og Iraks utenriksminister Hoshiyar Zebari (bak til høyre) under markeringen til støtte for «martyrer» som har mistet livet under opprøret i den arabiske verden. Foto: REUTERS/Amr Abdallah Dalsh/Scanpix
STILLHET: Generalsekretær i Den arabiske liga, Amr Moussa (bak til venstre), og Iraks utenriksminister Hoshiyar Zebari (bak til høyre) under markeringen til støtte for «martyrer» som har mistet livet under opprøret i den arabiske verden. Foto: REUTERS/Amr Abdallah Dalsh/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En revolusjonsbølge skyller over den arabiske verden. Det startet med tidevann i Tunisia, så flommet det over i Egypt, mens det nå er full storm i Libya, der det er borgerkrigslignende tilstander i flere områder mellom opprørere og Kadhafis styrker.

Nå har Den arabiske liga kommet på banen for fullt for å støtte opprøret i den arabiske verden. Dagens møte startet med opplesning fra Fatiha, det første kapittelet i Koranen, som tradisjonelt leses i begravelser.

Videre ble det avholdt ett minutts stillhet «for å ære dem som har dødd som martyrer i sin kamp for reformer og forandring i Tunisia, Egypt, Libya og en rekke andre arabiske stater».

- Ny tidsalder Ifølge Haaretz er det første gang det avholdes en slik markering på ligaens møter.

- Dette er det første møtet i en ny tidsalder, i revolusjonens tidsalder, sa generalsekretær Amr Moussa under møtet til flere representanter for regimer der det i dag foregår demonstrasjoner.

- Den arabiske nasjon har overvunnet seg selv. Mens jeg sørger over martyrene i Egypt og Tunisia, må jeg hylle alle revolusjoner som søker frihet og fred. Det arabiske folk vil stå sammen mot tyranni fordi det representerer smerte, neglisjering og er en fornærmelse mot oss, sa Moussa videre, før han ba delegatene om ett minutts stillhet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer