Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Den arresterte glemte id-kortet sitt ved teltet

Mannen som det marokkanske politiet har arrestert, skal ha mistet id-kortet sitt i nærheten av drapsåstedet.

TELTET TIL DE MISTENKTE: Dette teltet skal tilhøre de tre personene som er mistenkt og pågrepet for å ha stått bak drapene på den norske og den danske kvinnen i Marokko. Video: 2M.ma Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske Maren Ueland (28) fra Bryne og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) ble funnet drept i Marokko i går. Tirsdag ettermiddag melder det marokkanske nettstedet 2M.ma at ytterligere to menn er pågrepet, mistenkt for drapene. Tidligere tirsdag ble første mistenkte pågrepet i saken.

TELTET TIL DE MISTENKTE: Dette teltet skal tilhøre de tre personene som er mistenkt og pågrepet for å ha stått bak drapet på den norske og danske kvinnen i Marokko. - Vi tok dette bildet et par hundre meter unna åstedet i går, melder journalist i Kech24 til Dagbladet. Foto: Kech24
TELTET TIL DE MISTENKTE: Dette teltet skal tilhøre de tre personene som er mistenkt og pågrepet for å ha stått bak drapet på den norske og danske kvinnen i Marokko. - Vi tok dette bildet et par hundre meter unna åstedet i går, melder journalist i Kech24 til Dagbladet. Foto: Kech24 Vis mer

- Vi var like ved åstedet i går. Der fikk vi vite at politiet fant identitetskortet til personen som de nå har arrestert. I tillegg jakter de på to andre menn, fortalte en journalist i Kech24 til Dagbladet tidligere i dag.

ÅSTEDET: Etterforskere er på plass for å undersøke området der de to kvinnene ble drept. Teltet i bakgrunnen skal tilhøre de tre drapsmistenkte som nå er pågrepet av marokkansk politi. Foto: 2M.ma
ÅSTEDET: Etterforskere er på plass for å undersøke området der de to kvinnene ble drept. Teltet i bakgrunnen skal tilhøre de tre drapsmistenkte som nå er pågrepet av marokkansk politi. Foto: 2M.ma Vis mer

I telt like ved

De tre mistenkte mennene skal ifølge journalisten ha bodd i teltet som er avbildet øverst i saken. Deres telt skal ifølge journalisten ha vært tjue til tretti meter unna teltet til Ueland og Vesterager Jespersen.

- Men da vi var der i går, var det sperringer over alt, så vi fikk ikke sett åstedet sjøl. Men vi har fått høre at det var et forferdelig drap. Noe vi aldri har opplevd i Marokko tidligere. Ingen forstår noen ting, og vi sender våre kondolanser til familien og til det norske folket, sier journalisten.

Dro om natta

Han forteller videre at kilder har fortalt at folk i landsbyen så tre menn dra derfra klokka tre om natta, natt til mandag.

- Men vi vet ikke mer om den kriminelle handlingen enn det. Men vi jobber alle for fullt for å finne ut hva som har skjedd, sier han.

Kech24 er den største avisa i Marrakech, og en av de største i Marokko.

ÅSTEDET: Etterforskere er på plass for å undersøke området der de to kvinnene ble drept. Foto: 2M.ma
ÅSTEDET: Etterforskere er på plass for å undersøke området der de to kvinnene ble drept. Foto: 2M.ma Vis mer

Skulle avslutte tur

Ifølge nettstedet 2M.ma, kom de to kvinnene til Marokko den 8. desember. Den 16. desember var de i ferd med å avslutte fjellturen sin, og planen var å dra til Imlil for å overnatte der.

- Mørket var på vei, og de to bestemte seg for å campe i skogen. Jeg har fått informasjonen min fra en sikker kilde, men kan ikke fortelle hvem, sier journalisten i MA.ma, Jazia El Hammari, til Dagbladet.

Mandag morgen ble de to funnet av andre turister som var på vei ned fra fjellet. De varslet raskt politiet, ifølge MA.ma.

Filmet av kamera

Ikke langt unna drapsåstedet stod også et annet telt, som de tre mistenkte personene hadde vært i. Politiet fant både klær, mat og et nasjonalt id-kort i området, ifølge Hammaris kilde.

- Når man forlater et telt slik, betyr det at man har noe å skjule. De tre mistenkte dro fra området klokka tre om natta og ble filmet av et overvåkningskamera i Imlil, sier kilden til MA.ma.

- De tre personene skal ikke være fra fjellområdet, men utenfra, ifølge Hammari.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!