Den avskyelige snømann lever - i jungelen?

London (NTB-DPA): Av alle de grusomme monstrene mennesker har diktet opp gjennom tusener av år, er den avskyelige snømann det eneste som muligens kan ha eksistert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er britiske forskere ved Londons naturhistoriske museum som har studert seg fram til denne konklusjonen. Samtidig avskriver de enhjørninger, sjøromen i Loch Ness, drager og enøyde kykloper som resultater av livlig fantasi. Forskerne har nå laget en utstilling som viser hvordan folks tro på disse bisarre monstrene kan skyldes funn av fossiler.

Kan leve

Men de tør ikke helt å avvise påstandene om at den avskyelige snømann en eller annen gang har vandret på jorda - eller at han fremdeles eksisterer. Dersom det skulle stemme, ville han imidlertid være å finne i helt andre klimasoner enn dem man til nå har assosiert ham med. Altså ikke på Mount Everests iskledte fjellsider. Der ville han ikke ha vært i stand til å overleve.

- Det ville være mer logisk å lete i de tette junglene i Sørøst-Asia, sier paleontolog Chris Stringer.

- Jeg sier ikke at han eksisterer, men jeg utelukker ikke muligheten, legger han til.

Faktisk har funn av bein de siste årene bekreftet at det eksisterte en gigantisk, apeliknende skapning. Restene av et enormt kjevebein ble funnet i Kina, og eksperter mener den har tilhørt en «Gigantopithecus blacki» som levde for ca 300.000 år siden. Ifølge Stringer er det fullt mulig at arten ikke er fullstendig utdødd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer