Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Den basale forståelsen av hygiene mangler

Gildes slaktehall i Bodø stengt i forrige uke. - Dette er det vi trenger minst akkurat nå, sier Gilde-direktør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«»Mattilsynet mener forholdene i slaktehallen til Gilde i Bodø er under enhver kritikk, melder Avisa Nordland. Mattilsynet i Salten er ikke nådige i sin kritikk. I rapporten heter det:

«Den basale forståelsen av hygiene mangler» og «Forståelse av, og respekten for det å produsere mat er ikke til stede».

Stengte slakteriet

Gildes konsernsjef Axel Krogvig varslet nulltoleranse for hygienefeil og avvik på produktkvalitet da han 6. mai i år kalte inn alle fabrikksjefer og kvalitetsansvarlige til møte i Oslo. Krogvig krevde radikale forbedringer.

- Det som nå har kommet fram, bryter med konsernets egen nulltoleranse for hygienefeil. Dette er det vi trenger minst akkurat nå, sier kommunikasjonsdirektør Nina Sundqvist i Gilde til Dagbladet.no.

Da Gilde ble kjent med Mattilsynets kritikk, stengte de slaktehallen i Bodø umiddelbart. Derfor var det produksjonsstans mandag og tirsdag i forrige uke.

- Vi gjennomførte de nødvendige tekniske utbedringer og hadde en gjennomgang av hygienerutinene. Kvalitetssjefen i konsernstaben dro personlig til slakteriet for å godkjenne utbedringene før produksjonen ble gjennopptatt, sier Sundqvist.

- Trygg mat

SLAKT: Illustrasjonsbildet er tatt på Fellesslakteriet i Oslo. Foto: Sverre Houmb
SLAKT: Illustrasjonsbildet er tatt på Fellesslakteriet i Oslo. Foto: Sverre Houmb Vis mer

Hun understreker at Mattilsynets kritikk omhandler tekniske forhold, og at det aldri har vært snakk om at maten som er levert fra slaktehallen i Bodø ikke har vært trygg.

- Formuleringene i Mattilsynets skriv er krasse. Det er noe vi bare må leve med. Som sagt har vi nulltoleranse for dette, og har sterk fokus på hygiene. Alle ansatte går nå gjennom et nytt, interaktivt hygienekurs, påpeker kommunikasjonsdirektøren overfor Dagbladet.no.

Seksjonssjef Arnt Inge Berget ved Mattilsynet i Salten, ønsker ikke å kommentere kritikken i detalj:

- Vi er opptatt av at forholdene skal bli bedret og at Gilde tar tak i dette. Jeg ønsker ikke å kommentere detaljene rundt dette. Vi er nå i en prosess hvor Gilde har tatt tak i dette, sier Berget til Avisa Nordland. Han understreker at maten som er blitt produsert ved anlegget har vært trygg.

image: - Den basale forståelsen av hygiene mangler