Den bekmørke nekrologen vekker oppsikt: «Verden er bedre uten henne»

Har i ettertid blitt fjernet.

KRASS: Nekrologen, som sto på trykk i Redwood Falls Gazette, har fått massiv oppmerksomhet den siste uka. Skjermdump: Redwood Falls Gazette
KRASS: Nekrologen, som sto på trykk i Redwood Falls Gazette, har fått massiv oppmerksomhet den siste uka. Skjermdump: Redwood Falls Gazette Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En nekrolog i den amerikanske avisa Redwood Falls Gazette har den siste uka fått massiv oppmerksomhet.

Teksten begynner relativt normalt der den nylig avdøde Kathleen Dehmlow presenteres. Hvordan hun ble først den 19. mars 1938, at foreldrene hennes het Joseph og Gertrude, at hun giftet seg med Dennis Dehmlow og at de sammen fikk barna Gina og Jay.

Men i den tredje setningen blir det klart at nekrologen er noe litt annet enn det ordinære:

«I 1962 ble hun gravid og fikk barn med ektemannes bror, Lyle Dehmlow, og flyttet til California. Hun forlot barna sine, Gina og Jay, som ble oppdratt av hennes foreldre i Clements. Hun døde den 31. mai 2018 i Springfield, og vil nå få sin dom. Hun vil ikke bli savnet av Gina og Jay, og i deres øyne er verden et bedre sted uten henne.»

Tirsdag ble den korte nekrologen trukket fra avisas nettside etter at flere lesere hadde sendt inn klager. De mente teksten var smakløs.

Lisa Drafall, som uttaler seg på vegne av avisa, sier til Minneapolis Star Tribune at det var Dehmlow-familien som hadde betalt for å få nekrologen på trykk, men ville ikke si noe mer.

Legacy.com hadde også teksten på sine nettsider før den ble fjernet. De annonserte ifølge Star Tribune at de ville gjennomgå sine rutiner.

The Daily Mail har vært i kontakt med Jay Dehmlow, som sammen med sin søster forfattet nekrologen. Han sier ifølge den britiske avisa at moren ga de to en veldig dysfunksjonell oppvekst.

- Vi ville få det siste ordet. Det kunne vært skrevet en bok eller laget en film om dette, og ingen hadde trodd på at vi faktisk gjennomgikk disse tingene, sier han.

- Vi visste at det ville slå tilbake på oss, men det har hjulpet.

Mer om

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer