Beverly Hills:

Den berømte tomta de rike har sikla etter i en årrekke - solgt for «lommerusk»

Den sagnomsuste eiendommen The Vineyard i Los Angeles lå på markedet til 9 milliarder kroner. Men den endelige prislappen var bare lommerusk i forhold.

GULL OG GRØNNE SKOGER: Dette området har gått fra hånd til hånd i mange år, uten at noen egentlig har skjønt hvem som eier den - fram til nå. Foto: Beverly Vineyards
GULL OG GRØNNE SKOGER: Dette området har gått fra hånd til hånd i mange år, uten at noen egentlig har skjønt hvem som eier den - fram til nå. Foto: Beverly Vineyards Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En desemberdag i 2014 er Rihanna vert for det aller første «Diamond Ball». Formålet med festlighetene var å samle inn penger til veldedighet. I overdådig stil var det duket for ball med kjendiser som Brad Pitt, Kim Kardashian, Salma Hayek og Elon Musk. Festen ble holdt på en av de mest glamorøse eiendommene i verden: The Vineyard Beverly Hills.

Den enorme gressletta tårner over Los Angeles og har blitt eid av noen av verdens rikeste mennesker, inkludert kongelige. Tomta på 157 dekar er dobbelt så stort som hele Disneyland.

Og ikke overraskende, har ivrige neser med kjente fjes snust på eiendommen, blant dem er Tom Cruise og Brad Pitt. Det var i 2002 Brad Pitt sto med beina på gressletta, en sigg i kjeften, og Los Angeles som et glitrende panorama under seg. Han snur seg mot Gary Morris.

- Så, synes du jeg skal kjøpe det?

Morris svarer at hvis Pitt spiller inn en film, eller to til, så kan han trolig ha råd til å kjøpe eiendommen. Men verken Pitt eller Cruise endte med å bosette seg her.

Svimlende sum

I fjor ble prisen satt til svimlende 1 milliard dollar, noe som tilsvarer om lag ni milliarder norske kroner, for et tomt stykke land, ifølge The Hollywood Reporter. Det gjør eiendommen, som også er døpt The Mountain, til den dyreste eiendommen noensinne i Los Angeles - kanskje til og med hele verden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer