- Den beste kapteinen

BERGEN (Dagbladet): Den norske kapteinen som blir anklaget for sextrakassering, blir av andre ansatte beskrevet som den mest populære offiseren om bord på «Crystal Harmony».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- En veldig grei mann, absolutt best likt og mest populær blant resten av mannskapet, sier en norsk kvinne som har jobbet om bord.

- Dette høres veldig grovt ut. Jeg kjenner så vidt til kapteinen, og har ikke noe negativt å si om ham. Jeg kjenner ikke saken, men generelt kan det være problemer med å håndheve lover om bord på cruiseskip som er ute på tur. Etterforskningen kan vanskelig bli igangsatt før båten er kommet til land, og da er det flaggstatens lover som gjelder, sier saksbehandler Line Heimstad ved Norsk Sjømannsforbunds kontor i Miami.

«Crystal Harmony» er registrert på Bahamas.

Den internasjonale transportarbeiderføderasjonen ITF har en egen kvinnekomité som arbeider mot sexpress på arbeidsplassene. Norsk Sjømannsforbund og det japanske sjømannsforbundet har avtalene om bord på cruiseskipene.

- Det arbeides med å få inn regler i avtaleverket mot sexpress på skipene. Jeg tror ikke det er mer sexovergrep på cruiseskip enn i samfunnet ellers, sier Line Heimstad.