- Den beste løsningen for Kristelig Folkeparti

Einar Steensnæs har advart mot eget parti i regjering siden i fjor.

GLAD FOR LOFOTEN OG VESTÅLEN:  KrF-veteranen Einar Steensnæs er glad for at hans parti ikke er med i ny regjering. Arkivfoto: Torbjørn Berg/Dagbladet.
GLAD FOR LOFOTEN OG VESTÅLEN: KrF-veteranen Einar Steensnæs er glad for at hans parti ikke er med i ny regjering. Arkivfoto: Torbjørn Berg/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere parlamentarisk leder og tre ganger statsråd for Kristelig Folkeparti, Einar Steensnæs (71), er fornøyd med at hans eget parti ikke blir med i regjering, men at det samtidig er inngått et omfattende ikkesosialistik samarbeid.

- Jeg støtter at KrF står utenfor regjeringen. Det er det beste partiet kunne oppnå, sier Steensnæs til Dagbladet.

Han mener det er en god og balansert løsning mellom de borgerlige partiene i det nye Stortinget samtidig som regjeringsspørsmålet har fått en bred organisasjonsmessig behandling i eget parti.

Nei til prøveboring - Såvidt jeg kan vurdere har den organisasjonsmessioge behandlingen vært så god at det ikke er noen åpenbar fare for intern splid i KrFom denne avtalen. Den ikkesosialistiske avtalen dekker godt opp for KrFs kjernesaker som fattigdomsbekjempelse og miljø og klima.

- Da vil jeg spesielt peke på punktet om stopp for prøveboring utenfor Lofoten og Vesterålen, sier Steensnæs etter å ha fått noen av hovedpunktene mens han sitter på toget mellom Ål og Oslo.

Spent på bistand - Jeg har ennå ikke sett hva avtalen sier om bistand. Det er det jeg er mest spent på av KrFs kjernesaker, sier Steennæs, som var parlamentarisk leder fra 1997 til 2000 og hadde sin tredje og siste statsrådpost som olje- og energiminister fra 2001 til 2004.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer