- Den beste talen Jens har holdt

- Skapte entusiasme og tro på valgseier, sier LO-leder Roar Flåthen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):- Jens skapte god stemning og entusiasme med sin tale. Det er ingen her i landsmøtesalen som ikke nå tror på valgseier til høsten. Han skapte tro på at det er fullt mulig. Det er nok en beste talen Jens har holdt, sier LO-leder Roar Flåthen til Dagbladet.

Om et par uker går han av som LO-leder. LO-kongressen skal drøfte de politiske partienes svar på saker som er viktige for fagbevegelsen. Men Flåthen er ikke i tvil om at det er Arbeiderpartiet som kommer LO best i møte. Derfor blir LO-kongressen starten for valgkampen for Aps allierte på Youngstorget.

- Frykter oss - Vi er klare til kamp, vi. Det fagligpolitiske samarbeidet mellom LO og Ap har vært en maktfaktor. Vi har stått sammen om politikken som har formet samfunnet. Dette samarbeidet er en kraft i seg selv. Derfor har de borgerlige alltd fryktet oss, sier Flåthen.

Han mener borgerlig politikk vil bety privatisering av velferdsordningene og større forskjeller.

Jobb å gjøre - Det er vi imot. En av kvalitetene ved det norske samfunnet er at vi har små forskjeller. Det beste ved talen til Jens var at han skapte tro på at vi kan vinne igjen. Vi har fortsatt en jobb å gjøre i å bygge landet, sier Flåthen.

- Var dette Stoltenbergs siste landsmøtetale som partileder?

- Nei, ingenting tyder på det.

BEGEISTRING: LO-leder Roar Flåthen mener Jens Stoltenberg skapte begreistring og tro på valgseier. LO skal gjøre sitt til at Ap beholder makten, sier Flåthen. Foto:Nina Hansen / Dagbladet
BEGEISTRING: LO-leder Roar Flåthen mener Jens Stoltenberg skapte begreistring og tro på valgseier. LO skal gjøre sitt til at Ap beholder makten, sier Flåthen. Foto:Nina Hansen / Dagbladet Vis mer