IKKE GODE BUSSER:  Donald Trump og Marco Rubio havnet ikke uventet i klinsj under nattas debatt i Sør-Carolina.  EPA/ERIK S. LESSER
IKKE GODE BUSSER: Donald Trump og Marco Rubio havnet ikke uventet i klinsj under nattas debatt i Sør-Carolina. EPA/ERIK S. LESSERVis mer

Den bitreste debatten så langt blant republikanerne. Men en ting var de enige om

Kranglet på spansk, skjelte ut hverandres slektninger og anklagde hverandre for løgner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nattas presidentkandidatdebatt i Sør-Carolina innad i det republikanske partiet startet ikke uventet med dødsfallet til Antonin Scalia.

Høyesterettsdommeren, som gikk bort tidligere i helga, var en kjent konservativ skikkelse i det amerikanske rettsystemet.

Tidligere på dagen hadde sentrale figurerer i det republikanske partiet foreslått å hindre president Barack Obama i å utnevne en etterfølger, noe de også fikk gehør for blant presidentkandidatene.

- Vent, vent, vent, sa Donald Trump om hans planer for å fylle tomrommet etter dommeren som var en kjent motstander av selvbestemt abort og en forkjemper for retten til å bære våpen.

Diskuterte velferd Etter det, var det lite kandidatene var enige om, ifølge CNN.

Kanalen omtaler debatten som den bitreste noensinne, noe som kom fram både da kandidatene gikk til angrep på John Kasich for å ha støttet Obama gjennom å ha godtatt Obamas helseprogram MedicaID i 2012.

I Ted Cruz sitt tilfelle, gikk det så langt at han for første gang under debatten begynte å snakke spansk.

Dette for å bevise for seerne at han kunne snakke språket, i motsetning til hva motkandidat Marco Rubio anklaget han for å ikke kunne.

Anklaget hverandre for løgner Rubio har lenge anklaget Cruz for å ikke å ha kontante nok planer for å hindre immigrasjon fra Mexico.

- Ted Cruz forteller løgner, sa Rubio under nattas debatt, ifølge Washington Post, noe Cruz kontant avviste.

Også Donald Trump, som kommer rett fra en seier i New Hampshire for fire dager siden, fikk unngjelde i debatten.

Dette i forbindelse med hans gjentatte angrep rettet mot forhenværende president George W. Bush i forbindelse med angrepet på World Trade Center i 2001 og krigen i Irak.

- De løy om Irak. En feit, feit løgn. Vi gjør alle feil, men Irak var en stor, feit tabbe. De sa at det fantes masseødeleggelsesvåpen i landet, noe det ikke gjorde, uttalte Trump på sitt karakteristiske vis.

Angrepet til Trump var rettet særlig mot Jeb Bush, motpresidentkandidat og bror til George. Han fikk støtte fra flere av de andre debattantene.

- Han holdt oss trygge, noe jeg alltid kommer til å være takknemlig for. Det er ikke Bush sin feil at Clinton ikke drepte Bin Laden da han hadde muligheten, sa Marco Rubio i etterkant av uttalelsen til Trump.

Trump favoritt Rubios angrep på Trump kommer ikke som noen stor overraskelse, i og med at Donald Trump ligger godt an på meningsmålingene foran avstemningen i Sør-Carolina.

Ifølge Huffington Post har han 36.8 prosent på de seneste meningsmålingene foran valget, mens Ted Cruz har 21,5 prosent. Bak dem følge Rubio og Jeb Bush som ligger på henholdsvis 14,4 prosent og 10,2 prosent.

Bak dem følger John Kasich og Ben Carson som begge ligger på rundt 4 prosent.

Les også: - Hvis ikke Cruz oppfører seg, så saksøker jeg ham