Den blå professor

Tidligere arbeidsminister Victor Norman har skrevet bok fordi han er professor, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  JEG ER PROFESSOR,

og professorer liker å skrive bøker, forklarte tidligere arbeidsminister Victor Norman da han i går lanserte sin «Blue Notes» på Deichmanske bibliotek i Oslo, stående ved et flygel, men uten å røre tangentene. Det var overlatt til en proff.

Det illustrerer et hovedtema i boka, der Norman først var observatør, så aktør, og nå observatør igjen. Men han benekter at Oslo-oppholdet øverst i Arbeidsdepartementet bare var en studietur.

Et annet hovedtema er tanker om hvordan en statsråd må rekke å være politiker og selv sette dagsordenen. Hans forklaring på Erna Solbergs lynkarriere fra anonym stortingsrepresentant til leder for Høyre, er at hun valgte seg ut noen få temaer der hun opptrådte tydelig og klart. Dette i motsetning til statsråden som jages av en dagsorden satt av andre, mens embetsverket styrer i vei.

DET ER SÆRLIG

tre saker som huskes fra Normans drøye to år i politikken. Det er konflikten med LOs Gerd-Liv Valla om økt adgang til midlertidige ansettelser, utflyttingen av statlige tilsyn fra Oslo til andre byer, og at statsråden innledet og avbrøt et kjærlighetsforhold til sin statssekretær, Christine Meyer. Hun takkes grundig i forordet i boka for å ha kritisert, oppmuntret og stimulert under arbeidet med boka etter avgangen i vår.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer