Den blå ringperm

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vestre Fagerborg Blå Ringperm – og Amatørteater (VFBROAMT) har gleden av å invitere en samlet norsk presse til premiere på samtidsstykket «Udyrets sleipe plan» som neste uke settes opp på en hittil ukjent adresse i Oslo. Vi har som eneste publikasjon, noen mil bortenfor alpene, fått sniktittet på programmet som er nedtegnet på tysk. Ikke overraskende er teksten oversatt til norsk av den tidligere storhopper Bjørn Wirkola fordi han lang erfaring fra Den tysk-østerrikske hoppuka.

Det var en av amatørteaterets ildsjeler som kom over skuespillet ved en inkurie da hun for noen måneder tilbake var med på en spennende wienervalskonferanse i Wien.

– Etter en noe sein kneipekveld stakk vi innom avantgardeteaterklubben «Das Monster aus der Lederhosen» som ligger i gangavstand fra Annagasse 16. Her ble vi sittende til langt på natt fordi vi ble bergtatt av denne grufulle og viktige oppsetningen, nedtegnet til minste fryktelige detalj. Etter sped applaus ble vi med hovedrolleinnehaverne hjem. Her var det en fantastisk traktering med Berlinerboller, Mozartkuler og noen glass tørr Riesling før kontrakten ble signert, sier ildsjelen som av hensyn til sin nærmeste omgangskrets ønsker å være anonym. Hun legger til:

– Dette er Sound of Music fra helvete, et stykke som selvsagt mange tror handler om en spesiell rettssak som nå pågår i St. Pölten, men det er helt feil. «Udyrets sleipe plan» er en tidløs studie i hvordan fordomsfulle mennesker uten språk klarer seg alene i en gammel gondol. Oppsiktsvekkende nok er musikken signert Simon & Garfunkel med hitlåten «El Gondol Pasa».

En fraksjon innenfor den blå ringperm vil før og etter premieren vise den suksessfulle utstillingen «Kontorrekvisita, et comeback».

Siste: Stykket vil i kveld bli vist under SVs landsmøte. Dette for å styrke samholdet og moralismen i partiet

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer