Den blideste i retten

Metkel Negassie Betew smiler alltid, tross dødsranstiltalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet.no): Tiltalen er alvorlig og alle de tiltalte kan risikere mange år bak fengselsmurene. Men norsk-eritreeren Metkel Negassie Betew ser ut til å være i kjempehumør og smiler og hilser på alle.

Betew sitter på andre rad på tiltalebenken og er svært meddelsom overfor medtiltalte og forsvarsadvokater. Med trange fotlenker på smyger han seg mellom benkeradene i pausene og hvisker et godord i ørene til de fleste.

Også Betew har sittet mange måneder i varetekt. Gjensynet mellom ham og David Toska ser ut til å være hjertelig. De to har lenge vært nære venner og pleid mye kontakt.

Betew er liten av vekst og forsvinner nesten mellom alle de brede skuldrene på tiltalebenken, men han markerer seg med sin optimistiske framtoning. Noen ganger smiler han fra øre til øre, mens det er gravalvor som preger mange av de medtiltalte.

Kosovoalbanske Ridvan Halimi var tydelig glad for å se sine foreldre på tilskuerplass.

Statsadvokat Tor Christian Carlsen gikk i ettermiddag igjennom påtalemyndighetens vitneliste. Han orienterte om hva de enkelte skal

forklare seg om.

I ettermiddag starter statsadvokaten også gjennomgang av de tiltaltes planlegging av ranet, her er det blant annet David Toskas forklaring som står sentralt.

GODT HUMØR: Metkel Negassie Betew har smilt og vært i et tilsynelatende svært godt humør hele dagen. Foto: Scanpix
GODT HUMØR: Metkel Negassie Betew har smilt og vært i et tilsynelatende svært godt humør hele dagen. Foto: Scanpix Vis mer
HUMØR: Her veksler han noen ord med Ridvan Halimi.
MUNTER TONE: Her hilser han på sin medtiltalte venn David Toska.
VAREMERKE: Betews smil var også fanget inn på etterlysningsbildene politiet offentliggjorde etter ranet.