Hungersnød og en million akutt underernærte barn i Sør-Sudan

«Den brente jords taktikk»: Mery flyktet i panikk fra krigen og hungersnøden i Sør-Sudan

- Målrettede angrep og massakrer på sivile, sier Caritas. Utenriksminister Børge Brende vil ha våpenembargo og straffetiltak.

OVERLEVDE PÅ BLADER: - Hun ville ikke si så mye, bare at hun flyktet uten noen eiendeler med sine to barn og at hun så flere naboer bli drept, forteller Marit Sørheim i Caritas om Mery, (t. v. med oransje halskjede) som hun nylig traff i hungersnødrammede Sør-Sudan. Foto: Marit Sørheim
OVERLEVDE PÅ BLADER: - Hun ville ikke si så mye, bare at hun flyktet uten noen eiendeler med sine to barn og at hun så flere naboer bli drept, forteller Marit Sørheim i Caritas om Mery, (t. v. med oransje halskjede) som hun nylig traff i hungersnødrammede Sør-Sudan. Foto: Marit Sørheim Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nøyaktig hva som skjedde da Mery flyktet fra den hungersnødrammede delstaten Unity i Sør-Sudan, vet ikke Marit Sørheim i hjelpeorganisasjonen Caritas Norge.

- Hun ville ikke si mye, bare at hun flyktet uten noen eiendeler med sine to barn og at hun så flere naboer bli drept. Det var et angrep mot den lille landsbyen der hun bodde, der alle flyktet i panikk, forteller Sørheim til Dagbladet.

Før dette hadde Merys mann blitt drept i kamp for opprørsstyrkene mot president Salva Kiir Mayardits regjeringsstyrker.

«Den brente jords taktikk»

Knappe seks år etter at det kristne Sør-Sudan rev seg løs fra det muslimske nord og dannet verdens yngste nasjon, er landet rammet av krig, tørke og hungersnød.

Borgerkrigen brøt ut i 2013, etter at president Salva Kiir Mayardit fra dinka-stammen sparket visepresident Riek Machar fra nuer-stammen.

Marit Sørheim, som er nødhjelpansvarlig i Caritas Norge, kom denne uka hjem fra en reise til landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer