Den britisk islamisten Anjem Choudary anklages for terrorstøtte til IS

Har nære bånd til Profetens Ummah og Ubaydullah Hussain.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den britiske islamisten Anjem Choudary er en av to menn som nå anklages for terrorstøtte til den såkalte islamske staten (IS), melder BBC.

Dagbladet får det også bekreftet av en av Choudarys støttespillere, den tidligere terrordømte Abu Ala:

@anjemchoudary har blitt anklaget for å «støtte den islamske staten». Han vil være i retten i Westminster klokka 14.00, skriver Abu Ala i en melding til Dagbladet.

Omstridt predikant Choudary er en av de mest omstridte islamistene i Storbritannia, og startet organisasjonen Sharia4UK. Han er også nær den kontroversielle islamistlederen Omar Bakri Muhammad, som ble utvist fra Storbritannia til Libanon.

Choudary og Muhammad dannet i sin tid gruppa al-Muhajiroun, som britiske myndigheter stemplet som en terrororganisasjon med bånd til al-Qaida. Gruppa er ulovlig i Storbritannia.

Dagbladet møtte Choudary i februar i år. Her bekreftet han at han har bånd til en rekke norske islamister, og er ifølge seg sjøl en «nær venn» med Ubaydullah Hussain i Profetens Ummah.

Han var også gjest hos mulla Krekar under rettssaken mot ham i fjor.

- Forvent angrep Da Choudary ble løslatt i 2014, gjentok han at Storbritannia vil oppleve angrep hvis de er med og bomber terrorgruppa IS i Irak og Syria. Det samme gjelder Norge.

- Ja, hvis den norske staten er med og bomber Irak og Syria, det eneste stedet hvor vi har en ordentlig islamsk stat, så må også dere i Norge forvente angrep, sier Choudary til Dagbladet den gangen.