Den brutale historien bak det idylliske dyrebildet som går verden rundt

Kamp på liv og død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Onsdag begynte et fotografi tatt av amatørfotograf Martin Le-May fra Essex i England å sirkulere på internett. Et bilde av en hakkespett i flukt med en røyskatt på ryggen.

Bildet ble tatt i Hornchurch Country Park øst i London mandag ettermiddag, og fotografen selv forteller til britiske BBC at han var ute og gikk en tur med kona Ann da den noe uvanlige situasjonen oppsto.

- Jeg hørte en pipe-lyd og innså raskt at det var en hakkespett med et eller annet dyr på ryggen. Jeg tror vi må ha distrahert det som viste seg å være en røyskatt, for da hakkespetten landet klarte den å stikke unna, mens røyskatten forsvant i gresset.

Le-May forteller videre at han er overveldet over oppmerksomheten bildet har fått i sosiale medier. Fotografiet har allerede blitt delt flere tusen ganger.

- Jeg er så stolt over at så mange mennesker har sett bildet mitt. Jeg blir helt satt ut, sier han.

Den britiske nyhetskanalen har også snakket med en ekspert på området, Lucy Cooke. Hun sier at det i aller høyeste grad er et spektakulært øyeblikk Le-May har klart å forevige, selv om det ikke på noen måte er like idyllisk som det først kan virke.

Det er nemlig en kamp på liv og død. Røyskatten er ikke bare ute etter skyss.

- Den grønne hakkespetten livnærer seg hovedsakelig av mat den finner på bakken, men røyskatter pleier heller å angripe kaniner. Hakespetter er ikke et vanlig bytte, men røyskatter er fryktløse. I tillegg veier den mindre enn en Mars-sjokolade, så det er grunnen til at fuglen har klart å lette med den ekstra vekten på ryggen, sier hun.

En annen ekspert, Steve Backshall, bygger opp om Le-Mays beretning, og ser ingen grunn til å bestride bildets ekthet.