Den dansende ponnien som tar nettet med storm har norsk frisør

- Hår er hår, sier Bjørn fra Hamar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Shetlands-ponnien Socks er blitt en stjerne på nettet etter å vært stjerna i den nye reklamen til det britiske mobilselskapet Three.

Reklamen der ponnien danser lystig rundt om kring på engen, er blitt en viral hit med flere millioner visninger i løpet av få dager.

Også på dbtv ble ponnien en hit - videoen var vår mest sette det siste døgnet.

Nå viser det seg at den nye nettstjerna har klare koblinger til Norge. For hvor ville Socks vært uten den velfriserte looken ponnien har i reklamesnutten?

De lokkene er det Bjørn Larsen fra Hamar som tar seg av.

Kamp om aktørene Reklamen omtales som en av tidenes mest vellykkede av britiske medier, og det har vært hard kamp om å få aktørene til å stille opp, skriver Shetland News.

The Sun sikret seg ekslusivt intervju med ponnieeieren, noe som skal ha vært et stort nederlag for konkurrenten Daily Mail.

Men en av aktørene det fram til nå har vært stille rundt er norske Bjørn Larsen. Han har hatt ansvaret for at Socks skulle ta seg best mulig ut under innspillingen.

Dagbladet har forsøkt å få ponnifrisøren i tale, men ifølge journalister på Shetland bor han i et øde område der det ikke er mobildekning å skryte av.

Shetland News fikk ham likevel i tale. Larsen har tidligere deltatt i flere verdensmesterskap i frisering, men har nå emigrert til Shetland der han er frisør og ponnioppdretter.

Slet med hårblekinga - Regissøren ville ha denne ponnnien, men Socks hadde ikke langt nok hår, det var et problem, forteller Larsen til Shetland News om hvordan han ble en del av reklamen som nå sprenger alle rekorder.

Prisvinneren Dougal Wilson regisserte reklamen, og ba om å få en «Rod Stewart-likende man». Da måtte Larsen ta kontakt med eksperter for å finne et middel som kunne gi ponnien korrekt hårfarge.

- Hestehår er så sterkt, det ville ikke la seg bleke med en gang, sier den norske frisøren.

- Jeg var så nervæs da jeg viste det fram til teamet. Med disse folka er det sånn at hvis håret ikke er perfekt, så blir filmen det heller ikke, forteller Larsen.

48-åringen tilbrakte flere dager på settet i november i fjor. Han synes ikke det var så spesielt å jobbe med en ponni.

- Hår er hår. Du må lage stilen som passer uansett om du jobber med mennesker, hester eller hunder, sier ponnifrisøren til Shetland News.

STOLT FRISØR: Den norske ponnifrisøren tar godt vare på kundene sine - uansett om de kommer på to eller fire bein. Foto: Karen Jamieson / Shetland News
STOLT FRISØR: Den norske ponnifrisøren tar godt vare på kundene sine - uansett om de kommer på to eller fire bein. Foto: Karen Jamieson / Shetland News Vis mer