Den danske gromgutt

De første bildene av danskeprinsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Se, her er gromgutten!

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik var meget stolte da de viste fram sin danske arveprins Christian i ettermiddag. Etter tre og et halvt døgn på Rigshospitalet i København flytter det kommende danske kongeparet hjem med sin gullklump.

- Jeg kan ikke beskrive med ord, hvor praktfullt det er, sa kronprinsesse Mary, ifølge Politiken.

Paret dro fra sykehuset rundt 14.30. Prinsen sov under hele seansen. Og kronprinsessen sier han later til å være en rolig gutt, for øvrig mørkhåret.

Og Mary skryter av sin ektemann, den stolte far kronprins Frederik, som var med under hele fødselen.

- Han var til stor hjelp. Det var ikke gått uten ham.

På vei hjem takket kronprinsparet de ansatte på sykehuset, og fikk så møte de ventende utenfor sykehuset. De vinket og hilste, mens paret gikk rett over i en ventende bil og kjørte hjem.

- Man blir så glad, så glad at man bare stråler, sa Mary ifølge Ekstrabladet. I tillegg lovet hun at prinsen selvfølgelig skal få flere søsken.

HJEM I ETTERMIDDAG:
Det danske kronprinseparet med sin nyfødte baby forlater her Rigshospitalet i København. Foto: Keld Navntoft / SCANPIX DANMARK
HJEM I ETTERMIDDAG: Det danske kronprinseparet med sin nyfødte baby forlater her Rigshospitalet i København. Foto: Keld Navntoft / SCANPIX DANMARK Vis mer

Hoffet har ansatt sykepleier Mette Hansen som barnepike, men foreldrene har varslet at dette barnet skal være aller mest hos dem, og oppveksten skal være fyllt av nærhet og kjærlighet, og mindre disiplin.

Arveprinsen blir ikke ensom selv om han foreløpig er enebarn. Hjemme i København har han to fettere og i morens hjemland Australia er det åtte fettere og kusiner som venter på det nye tilskuddet til storfamilien. Nakent blir det heller ikke på kongelige barnerommet - flere hundre bamser og tøydyr har kommet sammen med lykkønskninger fra glade dansker.

Men gaven til arveprinsen fra mor Marys hjemlige øy Tasmania får neppe innpass på barnerommet. Tasmanias guvernør har skjenket to eksemplarer av den utrydningstruede dyrearten tasmansk pungdjevel til København Zoo. De kattestore dyrene med fryktinngydende skrik blir de første i sitt slag i en europeisk dyrehage.

Fakta om arveprins, som etter alt å dømme skal hete Christian: 51 cm lang, 3500 gram ved fødsel og født i Vektens tegn. Et ideelt utgangspunkt for danske konger, ifølge danske astrologer. Sjarm, optimisme og velutviklede sosiale evner skal være god ballast for nyfødte vekter

SÅ OPPLAGT UT:</B> Kronprinsesse Mary med sønnen.
HJEM FOR Å SKIFTE BLEIE:</B> Mary og Fredrik varsler at det tar seg av stellet selv.