Den danske sjefetterforskeren vil ikke la seg avhøre om «Scandinavian Star»

Har ikke tillit til norsk politi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Stiftelsen Etterforskning av mordbrannen Scandinavian Star holder pressekonferanse om nye opplysninger om katastrofebrannen på danskebåten i 1990, som tok 159 liv.

I går kom det fram at den danske sjefetterforskeren Flemming Thue Jensen mener brannen var resultat av sabotasje, og «en djevelsk» plan utført av folk fra mannskapet.

I dag er han viet stor plass på pressekonferansen. Der langer han ut mot norsk politi, og avviser at han vil la seg avhøre av dem - selv om han sier han sitter på sentrale bevis i saken. Bøyd oljerør Sentralt står et oljerør som ble funnet bøyd. Jensen mener det er åpenbart bevis på sabotasjen. Et annet bevis er en kloss som ble brukt til å holde branndøra mot bildekket åpen, for å fôre brannen med oksygen.

Politiet har tidligere konkludert med at oljerøret ikke ble tuklet med.

En dansk sjåfør som omkom i brannen, var i flere år utpekt som gjerningsmann.

Oslo-politiet anbefalte sommeren 2014 at etterforskningen gjenopptas, siden økonomiske motiver er for lite undersøkt.

Stiftelsen har konkludert med at motivet for å sette fyr på «Scandinavian Star» var forsikringssvindel. Anklager maktpersoner Pressekonferansen foregår på advokat Sigurd Klomsæts kontor i Oslo. Norske og danske medier er tungt til stede.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer