Den danske statsministeren i nazi-uniform. Slik reagerer mediene på Danmarks smykkelov

- Råttent og fascistisk.

HÅNER DANSKENE: Den danske statsministeren, Lars Løkke Rasmussen, har blit tegnet i nazi-uniform i den britiske storavisa The Guardian: Foto: montasje
HÅNER DANSKENE: Den danske statsministeren, Lars Løkke Rasmussen, har blit tegnet i nazi-uniform i den britiske storavisa The Guardian: Foto: montasje Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Reaksjonene i utlandet har ikke latt vente på seg etter at danskene tirsdag denne uka vedtok den omstridde smykkeloven som tillater myndighetene å konfiskere asylsøkeres verdisaker og pengebeløp over 10 000 kroner for å betale for asylsøkernes opphold.

Det er parallellene til nazistens konfiskering av jødiske verdisaker under andre verdenskrig som har gitt saken stor internasjonal oppmerksomhet.

«Naziliknende» lov - Noe råttent (og fascistisk) i Danmark, skrev Huffington Post etter at loven ble vedtatt, og de britiske storavisene The Independent og The Guardian følger opp med karikaturtegninger av deres syn på saken.

The Independent har tegnet danskenes verdenskjente skulptur, «Den lille havfrue», med smykker, kontanter og gulltann, og i går skrev avisa om Folketingets godkjennelse av loven med overskriften:

Danmark har vedtatt «naziliknende» lov som tvinger flyktningene til å avgi kontanter og verdier.

I Tyskland omtaler avisa Bild loven med ordene «Dänemarks Knallhart-Gesetz gegen flüchtlinge» - Danmarks knallharde lov mot flyktningene, mens Internasjonal Business Times har skrevet en sak med nazi-koblingen i sin overskrift.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer