Den døde hentet ut i natt

Kripos på plass i Larvik.

FRAKTET UT AV SKOGEN: I 02.30-tida ble den døde mannen hentet ut av Bøkeskogen. Foto: PÅL TERJE STØTVIG
FRAKTET UT AV SKOGEN: I 02.30-tida ble den døde mannen hentet ut av Bøkeskogen. Foto: PÅL TERJE STØTVIGVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| LARVIK/OSLO (Dagbladet): Like etter midnatt ankom Kripos' tekniske etterforskere Bøkeskogen i Larvik, medbringende store mengder utstyr. De skal prøve å finne ut hva som faktisk har skjedd med mannen som ble funnet død, brennende og tilsynelatende kneblet like ved en tursti i går kveld.

To timer seinere ble den døde fraktet ut av skogen.

Ti meter fra sti
Det var i 19-tida at to turgåere fant den døde bare ti meter fra den populære turstien. Kjæresteparet og andre friluftsmennesker på stedet trodde først det var ei dokke som russen hadde satt fyr på - men ved næremere inspeksjon viste det seg at det var en død mannsperson som lå inne i den svære gressbrannen.

Politiet har satt store ressurser inn i oppklaringen av dødsfallet, som betegnes som mistenkelig.

På åstedet ble det, i tillegg til den døde funnet en knust mobiltelefon og ei smeltet bensinkanne.

Politiet har avhørt en rekke vitner, men har foreløpig ikke offisielt gått ut med noen teori om hva som kan ha skjedd.

Mange tips
Politiadvokat Anniken Rasch sier til NTB at etterforskerne har fått inn en rekke tips, blant annet om mistenkelig kjøring, i tida før og etter drapet.

Et vitne Dagbladet har pratet med, sier at han observerte en personbil som kjørte rundt i ei lysløype, om lag én kilometer fra funnstedet, en times tid før brannen ble meldt.

Bilen ble ført av en mannsperson, som kjørte rundt inne i Bøkeskogen en halvtimes tid før han forsvant, sier vitnet til Dagbladet.

Politiet etterlyste også tidligere på kvelden en mann som var observert i området med ei bensinkanne, og som hadde oppført seg «rart».

En mann ringte seinere og fortalte at han var mannen med kanna. Hvorvidt dette stemmer eller ei, er ikke brakt på det rene.

Ikke identifisert
Avdøde, som var sterkt forbrent, er ikke identifisert ennå, og politiet oppfordrer personer som savner noen, til å ta kontakt.

Mannen var ikke godt synlig fra den populære turstien, og det skal ha vært røyken som alarmerte de tilfeldige forbipasserende. Det var et tøystykke i eller rundt munnen som ledet til knebelteorien.

Avdøde er nå fraktet til Rettsmedisinsk institutt i Oslo for obduksjon. Politiet tror ikke han har ligget på åstedet lenge før brannen.

GJØR SEG KLARE: Kripos-etterforskerne fra Oslo skal komme til bunns i hva som faktisk har skjedd i Bøkeskogen i Larvik. Foto: PÅL TERJE STØTVIG
GJØR SEG KLARE: Kripos-etterforskerne fra Oslo skal komme til bunns i hva som faktisk har skjedd i Bøkeskogen i Larvik. Foto: PÅL TERJE STØTVIG Vis mer