Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Den døde jenta (13) sluttet på Bærum-skole før høstferien

Gikk i åttende klasse på Mølladammen skole i Bærum.

GIKK I 8. KLASSE: Den 13 år gamle jenta gikk i åttende klasse her på Mølladammen skole i Bærum. Hun sluttet før høstferien, i september i fjor. I kveld holdes skolen åpen for de som ønsker å møtes, opplyser Bærum kommune. Foto: Jaques Hvistendahl / Dagbladet
GIKK I 8. KLASSE: Den 13 år gamle jenta gikk i åttende klasse her på Mølladammen skole i Bærum. Hun sluttet før høstferien, i september i fjor. I kveld holdes skolen åpen for de som ønsker å møtes, opplyser Bærum kommune. Foto: Jaques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det var en svært tragisk beskjed å få i ettermiddag. Nå forstår vi det er en etterforskning og vi i kommunen vil selvfølgelig bidra med hva vi kan i denne saken, sier kommunalsjef Siv Herikstad i Bærum kommune til Dagbladet.

Hun bekrefter overfor Dagbladet at den 13 år gamle jenta som døde i Valdres på nyttårsaften, og hvor moren i 40-åra er siktet for grov omsorgssvikt, var elev ved Mølladammen skole i Bærum.

- Hun var elev i åttende klasse før hun ble utskrevet før høstferien i fjor. Hun hadde tidligere gått på Lesterud barneskole, sier Herikstad.

I kveld åpner skolen og kirka for de som ønsker å møtes. I morgen er det planleggingsdag på skolen, men også i morgen vil skolen være åpen for de som ønsker det.

Politiet bekrefter at barnevernet har hatt familien i søkelyset.

- Politiet i Valdres mottok en bekymringsmelding fra barnevernet 26. november der de ba om hjelp til å undersøke en adresse for å se om det var folk der. I ettertid viser det seg at det er samme adresse som åstedet i vår etterforskning nå, sier Julie Dalsveen til NRK.

Ifølge politiet var det ingen hjemme på adressen da politiet sjekket. Politiet bekrefter også at mora hadde søkt om hjemmeundervisning for 13-åringen.

ÅPEN KIRKE: Lommedalen kirke holder i kveld åpent. Foto: Jaques Hvistendahl / Dagbladet
ÅPEN KIRKE: Lommedalen kirke holder i kveld åpent. Foto: Jaques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

I morgen skal jenta obduseres, og politiet kan trolig si mer om dødsårsaken når den foreløpige obduksjonsrapporten er klar.

- Moren og dattera var alene på dødstidspunktet, sier politiadvokat Julie Dalsveen i Vestoppland politidistrikt til Dagbladet.

Det er gjort flere vitneavhør i saken, først og fremst av helsepersonell som var på stedet. Det er også gjort forsøk på avhør av nær familie. Den siktede kvinnen er ennå ikke avhørt.

- Det er ikke formålstjenelig, vi gjorde forsøk i går, uten hell, sier Dalsveen til Dagbladet.

Advokat Håvard Fremstad er blitt spurt om å forsvare den siktede 40-åringen, men er ikke formelt oppnevnt. Han har heller ikke møtt klienten.

- Jeg har ikke fått saksdokumenter ennå, det er helg og lite folk på jobb. Jeg forholder meg til at politiet mener at det ikke er helsemessig forsvarlig å avhøre henne nå, og har derfor ikke hatt kontakt med henne ennå, sier Fremstad til Dagbladet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media