MIDT I SENTRUM: Herberget City Guesthouse Flora ligger midt i Budapest sentrum, som betegnes som et trygt område. Foto: GYULA SOPRONYI
MIDT I SENTRUM: Herberget City Guesthouse Flora ligger midt i Budapest sentrum, som betegnes som et trygt område. Foto: GYULA SOPRONYIVis mer

Den døde kvinnen (21) i Budapest er fra Oslo

Ungarsk politi etterforsker drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||BUDAPEST (Dagbladet): Den 21-årige kvinnen som i går ble funnet død på et herberge i Budapest, er hjemmehørende i Oslo. Det bekrefter norsk politi overfor Dagbladet i kveld.

- Vi har bistått i varslingen av 21-åringens nærmeste pårørende, sier Jon Rune Lande, vaktleder ved sentralvakta i Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Full draps- etterforskning Ungarsk politi har iverksatt full drapsetterforskning etter at 21-åringen ble funnet i et rom på herberget City Guesthouse Flora i den ungarske hovedstaden søndag ettermiddag. De tror kvinnen er kvalt.

Ifølge ungarske medier var det en ansatt som fant den norske kvinnen drept. Bygget der 21-åringen ble funnet ligger i sentrum av Ungarns hovedstad.

- Bor folk her I kvartalene rundt herberget ligger blant annet restauranter, hoteller og utesteder. Byen tiltrekker seg turister fra hele verden.

Overfor Dagbladet bekrefter en ansatt i natt at flere gjester fremdeles bor herberget, til tross for politiets etterforskning det siste døgnet.

- Noen gjester har flyttet, andre er her fremdeles. Utover det vet jeg ingenting, men det er en tragedie som har skjedd her, sier han til Dagbladet.

Funnet på rommet En talsmann for det ungarske politiet uttalte i en nyhetssending i går at de er «helt sikre» på at 21-åringen ble drept. Norsk UD bekrefter at kvinnen er funnet og understreker at det lokale politiet nå har ansvaret for det videre arbeidet.

- Vi kan bekrefte at en norsk 21-årig kvinne ble funnet død i Budapest i går, sier pressevakt Marte Lerberg Kopstad.

Ifølge hjemmesida til det billige overnattingsstedet tilbys det både ordinære enkeltrom og rom med opptil fire senger. Hvert rom deler bad og kjøkken med et annet rom.

Herberget har tilknytning til Semmelweis-universitetet i byen, som utdanner mange norske leger.

Det verserer motstridende opplysninger om hvorvidt den drepte kvinnen var student, men etter det Dagbladet forstår, blir en del nye studenter innkvartert på Flora mens de leter etter en mer permanent boløsning. Studiestart for alle Semmelweis-studenter er 6. september.

Politiet har tidligere uttalt til Dagbladet at de mener kvinnen var på ferie i landet.

- Trygg by - Det er kjempeekkelt dersom det viser seg at hun var en kollega av oss, sier en sjetteårs legestudent (27) fra Oslo til Dagbladet.

27-åringen understreker at hun oppfatter Budapest som en sikker by å bevege og oppholde seg i.

- Det er et fint herberge, som ligger i et trygt strøk, sier legestudenten.

Herberget skal normalt ha resepsjonsbemanning hele døgnet.

Budapest-politiet opplyste til Dagbladet tidligere i dag at de etterforsker saken. Ifølge en ansatt ved herberget saumfarte de åstedet hele natt til i går, men skal så langt ikke ha sporet opp vitner til det angivelige drapet.

Ambassaden involvert UD vil ikke ut med flere detaljer i saken i kveld.

- Det er nå opp til politiet på stedet å informere om etterforskningens videre gang. De vil framover jobbe mot vår ambassade i Ungarn, sier Kopstad.

- FUNNET AV PERSONALET: Den 21-årige norske kvinnen skal ha blitt funnet død på rommet av personalet ved herberget, som delvis fungerer som innkvarteringssted for studenter ved Semmelweis-universitetet - der mange nordmenn studerer. Foto: GYULA SOPRONYI
- FUNNET AV PERSONALET: Den 21-årige norske kvinnen skal ha blitt funnet død på rommet av personalet ved herberget, som delvis fungerer som innkvarteringssted for studenter ved Semmelweis-universitetet - der mange nordmenn studerer. Foto: GYULA SOPRONYI Vis mer