Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Danmark

Den døende kunden hadde et siste ønske til kassadama. Louise (29) oppfylte det

- Jeg visste at jeg betydde noe. Men jeg visste ikke at jeg betydde så mye.

ELSKER JOBBEN: Louise Lund Nilsson liker å gjøre en forskjell for folk. Det fikk hun erfare da en av kundene hadde et siste ønske til henne. Foto: Privat
ELSKER JOBBEN: Louise Lund Nilsson liker å gjøre en forskjell for folk. Det fikk hun erfare da en av kundene hadde et siste ønske til henne. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

29 år gamle Louise Lund Nilsson elsker jobben sin. Humøret hennes har flere ganger smittet over på kundene hennes i Meny-butikken hun jobber, og hun har fått mange gode venner ved å sitte i kassa.

- Jeg elsker å gjøre en forskjell hver eneste dag, ved å smile og snakke med kundene. Det er så fint at man møter så mange forskjellige mennesker hver dag, og at man kan gi dem en service som passer for hver enkelt, forteller hun til Dagbladet.

- Sa det var en oppmuntring å komme til meg

Hun har jobbet i butikk i til sammen sju år. Da en av kundene hennes døde av kreft, fikk hun erfare hvor mye jobben hennes kan bety for andre.

Louise forteller historien til det danske tv-programmet God morgen, Danmark på dansk TV 2. Hun møtte den eldre mannen, Keld, for fire år siden. Han kom innom butikken hver formiddag, mellom ti og halv elleve. Da jobbet Louise på butikken Netto i den danske byen Hørsholm.

Det hele begynte da Keld en dag sa at han ønsket seg en klem fra den smilende kassadamen. Det fikk han, og slik fortsatte det.

- Han sa det var en oppmuntring i hans hverdag å komme ned til meg, forteller Louise.

Keld var kunde i butikken hvor Louise jobbet i ett år.

Louise forsto ikke hvor mye det betydde for ham før Keld plutselig ikke dukket opp på flere dager. Det viste seg at Keld hadde kreft. En dag kom sønnen hans ned til Louises butikk, og fortalte at Keld hadde gått bort. Men Keld hadde hatt et siste ønske.

Han ville gjerne at Louise skulle bære kista hans i begravelsen.

- Han var en spesiell mann

- Jeg visste at jeg betydde noe. Men jeg var ikke klar over at jeg betydde så mye, forteller hun.

Hun takket ja til forespørselen, men undret over hva Kelds familie ville si når de så en fremmed butikkansatt bære kisten hans.

- Men det var jo hans siste ønske, så jeg ville gjøre det for ham, forteller hun.

Hun legger til at familien dessuten ble glad for det hun gjorde.

- Familien hans ble så glad for at jeg gjorde det. Han hadde fortalt dem om meg, og presten sa i talen sin at jeg skulle bære kisten fordi jeg var datteren han aldri fikk, forteller hun.

Hun er fremdeles preget av forholdet hun fikk til mannen.

- Han var en spesiell mann, og hadde ingen andre enn meg. Jeg savner ham, forteller hun til Dagbladet.