PÅGREPET: Brasils føderale politi har pågrepet den venstreradikale ekstremisten Cesare Battisti. Foto: AFP PHOTO / Reginaldo Castro
PÅGREPET: Brasils føderale politi har pågrepet den venstreradikale ekstremisten Cesare Battisti. Foto: AFP PHOTO / Reginaldo CastroVis mer

Den drapsdømt italiensk ekstremisten Cesare Battisti pågrepet i Brasil

Ettersøkt for flere drap begått på 1970-tallet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brasils føderale politi har pågrepet den venstreradikale ekstremisten Cesare Battisti, som i Italia er ettersøkt for flere drap begått på 1970-tallet.

Battisti ble i 1993 dømt i sitt fravær til livsvarig fengsel for fire drap i Italia. Han fikk asyl i Brasil i 2010 etter at tidligere president Luiz Inacio Lula da Silva nektet å etterkomme Romas bønn om utlevering.

Saken utløste en krass ordkrig mellom de to landene. Forrige uke ble Battistis visum opphevet. Samtidig beordret en dommer i Brasília at den nå 60 år gamle mannen må deporteres, noe som ble begrunnet med at han ikke burde ha fått oppholdstillatelse i Brasil i utgangspunktet, ettersom han er straffedømt i hjemlandet.

Hans advokat mener beslutningen er grunnlovsstridig og varsler en anke. 60-åringen ble pågrepet torsdag ettermiddag i sitt hjem i Embu das Artes, en forstad til São Paulo.

Battisti var en del av en gruppe kalt Væpnet proletariat for kommunisme. Den venstreradikale gruppen sto bak flere drap på 1970-tallet, og Italia anser Battisti som en terrorist. Han rømte fra et italiensk fengsel i 1981 og tilbrakte flere år i Frankrike før han dro til Mexico og så Brasil. Selv sier han at han er uskyldig i drapsanklagene. Han hevder han blir forfulgt av Italia. (NTB)