DOBBELTDRAP: En 55-årig kvinne og hennes 28-årige sønn ble drept i knivangrepet på Ikea-varehuset i Västerås mandag. Foto: Niclas Hammarström / Aftonbladet / IBL / NTB Scanpix
DOBBELTDRAP: En 55-årig kvinne og hennes 28-årige sønn ble drept i knivangrepet på Ikea-varehuset i Västerås mandag. Foto: Niclas Hammarström / Aftonbladet / IBL / NTB ScanpixVis mer

Den drapssiktede 35-åringen i Västerås skulle utvises fra Sverige

Hadde vært i møte med utlendingsdirektoratet samme dag som drapene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 35-åringen som er hovedmistenkt for Ikea-drapene i Västerås, skulle utvises fra Sverige innen kort tid. Det skriver storavisa Aftonbladet.

Den drapssiktede mannen hadde seinest noen timer før drapene vært i møte med Migrationsverket (det svenske utlendingsdirektoratet).

- Personen var på vårt kontor i Västerås og var der i kontakt med personell fra Migrationsverket, sier etatens pressesjef Fredrik Bengtsson til avisa.

Bengtsson opplyser at møtet dreide seg om utvisningsvedtaket, men kan ikke gi flere detaljer pga. taushetsplikten.

Mor og sønn drept To personer, en 55-årig kvinne og hennes 28-årige sønn, ble drept i angrepet, som skjedde mandag ettermiddag. Den siktede 35-åringen ble funnet livstruende skadd og ligger fremdeles på sykehus. Hans 23-årige kamerat ble pågrepet utenfor varehuset og er også siktet.

Politiet går ut fra at de to ofrene ble tilfeldig utvalgt. Motivet for drapene er ikke brakt på det rene.

De to siktede er eritreiske asylsøkere med tilhold på mottaket i Arboga. Tidligere har medbeboere nevnt at den ene av mennene hadde en avtale med Migrationsverket mandag.

Det går fram av utlendingsdirektoratets dokumenter at utvisningsvedtak for 35-åringen ble fattet 16. juli; han skulle «umiddelbart» sendes til Italia, hvor han har oppholdstillatelse.

Bengtsson opplyser at vedtaket ble forkynt for 35-åringen 27. juli, og at han ikke påklagde beslutningen - hvilket innebærer at den er rettskraftig og ville blitt effektuert snarlig.

Ikke avhørt Det er uklart hvordan den drapssiktede 35-åringen ble skadd under angrepet. Han har ennå ikke blitt avhørt, og har heller ikke fått oppnevnt forsvarer. Den 23-årige medsiktede mannen er avhørt og nekter straffskyld.

Drapene skjedde inne på Ikeas avdeling for kjøkkenutstyr, og en utstilt kniv ble brukt. Den aktuelle modellen er nå tatt ut av sortimentet.

De omkomne var fra Nord-Sverige og på besøk sørpå.

Ikea-varehuset ligger i kjøpesenterkomplekset Erikslund. De øvrige varehusene åpnet igjen i går, mens Ikea åpnet igjen i dag.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram