Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Den drapssiktede (42) innlagt på sykehuset der han ble avvist

Framstilles for fengsling i dag.

TEKNISKE UNDERSØKELSER: Etterforskningen av drapet fortsetter for fullt i dag. Her Kripos' tekniske etterforskere utenfor familiens bolig på Skreia. Foto: KRISTER SØRBØ/DAGBLADET
TEKNISKE UNDERSØKELSER: Etterforskningen av drapet fortsetter for fullt i dag. Her Kripos' tekniske etterforskere utenfor familiens bolig på Skreia. Foto: KRISTER SØRBØ/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Den 42-årige mannen som er siktet for drapet på sin kone (38) på Skreia natt til i går, er nå innlagt på Reinsvoll psykiatriske sykehus i Vestre Toten kommune. Kvelden før drapet forsøkte han å få seg selv innlagt der, men fikk avslag.

- Han ble innlagt på sykehuset i går kveld og tilbrakte natta der, opplyser politiinspektør Ketil Myhre ved Vestoppland politidistrikt til Dagbladet.

Fravær?
Mannen, som er siktet for forsettlig drap, skal framstilles for fengsling i ettermiddag. Men det er slett ikke sikkert at han dukker opp i Gjøvik tingrett.

- Det vil bli avgjort av det medisinske personalet på Reinsvoll, forklarer 42-åringens forsvarer Harald Gjølme overfor Dagbladet.

Fengslingsmøtet vil gå sin gang uansett om den siktede er til stede eller ikke. Gjølme har varslet at han vil be om at møtet går for lukkede dører, blant annet av hensyn til familien.

42-åringen og den drepte konas tre sønner har siden drapet bodd hos venner av paret. De skal etter forholdene ha det bra, forteller deres bistandsadvokat Hanne Lilleby.

- Jeg treffer dem trolig første gang i dag, men de skal være i trygge hender, sier Lilleby til Dagbladet.

Hemmelighold
Politiet vil fremdeles ikke gå ut med de involvertes identitet, av hensyn til de pårørende. De vil heller ikke spesifisere hvilket drapsvåpen som ble brukt.

- Det er av hensyn til etterforskningen, sier inspektør Myhre - som har ligget i et ordskifte med eksoverbetjent Finn Abrahamsen om politiets rolle rundt drapet.

Ifølge Dagbladets opplysninger flyttet den 38-årige kona fra sin nå drapssiktede mann for ei kort tid for noen år siden - og kort tid før drapet skal han ha engasjert en advokat som er spesialisert på skilsmissesaker.

Advokat Bjørn I.C. Østby vil verken bekrefte eller avkrefte at han var engasjert av 42-åringen i forbindelse med en skilsmisse.

- Jeg uttaler meg ikke om klienter eller saker, sier Oslo-advokaten til Dagbladet.

Naboer og bekjente av den drapssiktede 42-åringen gir motstridende karakteristikker av ham. Noen tegner bildet av en aggressiv og kontrollerende mann, mens andre ikke kjenner seg igjen i dette, men beskriver ham som en rolig og vennlig familiefar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media