Den drapssiktede jenta (15) avhøres nå

Siktet for drapet på institusjons-ansatt (30).

DREPT: En 30 år gammel kvinne døde av skadene hun ble påført mens hun var på jobb på denne institusjonen for barn og unge i Asker i natt. En 15 år gammel jente er siktet for drap. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
DREPT: En 30 år gammel kvinne døde av skadene hun ble påført mens hun var på jobb på denne institusjonen for barn og unge i Asker i natt. En 15 år gammel jente er siktet for drap. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 15 år gamle jenta som er siktet for drapet på en 30 år gammel kvinne på institusjonen Små Enheter i Asker, sitter nå i avhør med politiet, opplyser jentas advokat til Dagbladet.

Jenta bodde på institusjonen og den drepte kvinnen jobbet med 15-åringen.

Politiet fikk melding om en alvorlig skadd person på institusjonen klokka 02.09 i natt. Den drapssiktede jenta ble pågrepet på stedet uten dramatikk kort tid etter at politiet ankom stedet.

Den drapssiktede ble ifølge politiet pågrepet uten dramatikk på stedet kort tid etter at de ankom stedet. Politiet mener å ha kontroll på drapsvåpenet.

Meldingen til politiet kom fra en annen ansatt ved institusjonen.

Politiet rykket ut og var på stedet bare minutter senere. Der fant de den skadde kvinnen som kort tid etter ble konstatert død. Det skal ha vært flere tilstede på insititusjonen da drapet skjedde.

Politiet fortalte på en pressekonferanse tidligere i dag at de tidligere har rykket ut til institusjonen for å bistå personalet i håndteringen av den nå drapssiktede 15-åringen. Hun er kjent av politiet fra tidligere voldsepisoder.

Senest i sommer ga politiet institusjonen råd om hvordan de skulle håndtere den 15 år gamle jenta.

Jentas forsvarer, advokat Cecilie Nakstad, sa til Budstikka tidligere i dag at hennes klient bare er et barn og det vil bli viktig å unngå at hun må i fengsel.

Politiadvokat Janne Danielsen i Asker og Bærum politidistrikt gjør det i ettermiddag klart at politiet ikke ønsker å kommentere saken eller etterforskningen i dag og viser til pressebriefen tidligere.

Institusjonen tilrettelegger for unge som har behov for overvåkning hele døgnet.