DREV BUTIKK: Den 51-årige kvinnen som er siktet for å ha drept sin 57-årige mann, drev Benetton-butikken i andre etasje i et kjøpesenter i Drammen.  Foto: Henning Lillegård/Dagbladet.
DREV BUTIKK: Den 51-årige kvinnen som er siktet for å ha drept sin 57-årige mann, drev Benetton-butikken i andre etasje i et kjøpesenter i Drammen. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet.Vis mer

Den drepte direktøren krevde tre millioner av konas konkursbo

Store lån fra den drepte Frontline-direktøren (57) finansierte den drapssiktede konas klesforretninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Direktørkona som er siktet for å ha drept sin 57-årige ektemann, måtte for to år siden se sitt eget klesfirma bli tvangsoppløst.

Nå viser det seg at ektemannen, som var direktør i rederiet Frontline, hadde lånt konas firma nesten tre millioner kroner.

- Ikke avhørstema
Mannen ble onsdag i forrige uke funnet i konas utbrente BMW kabriolet på Tranby i Lier. Kona nekter all straffskyld.

Ifølge kvinnens forsvarer, Bent Luther, har ikke økonomiske forhold så langt vært tema i politets avhør av hans klient.

- Det har bare vært ett avhør, og i det avhøret har det bare vært en redegjørelse for hva som hadde skjedd de siste dagene, sier Luther til Dagbladet. Luther er ikke kjent med at økonomi har vært et konflikttema mellom ektefellene.

Dagbladet har ikke fått kontakt med politiadvokat Vibeke Martins.

Da ektemannen onsdag før påske ble funnet drept, hadde kvinnen kort tid i forveien tatt ut separasjon. De to sloss også om hvem som skulle ha parets mindreårige barn.

Benetton-klær
Konfliktene mellom paret har pågått lenge, og i januar i fjor flyttet ektemannen i en periode inn på krisesenter med barna.

Slik Dagbladet skriver i dag, opplevde kvinnen noen måneder senere enda en krise, da klesforretningen hun drev i et kjøpesenter i sentrum av Drammen måtte stenges.

Under bobehandlingen av kvinnens klesfirma i 2011 ble det meldt krav på til sammen 3,4 millioner kroner. Av dette utgjorde ektemannens krav drøyt 2,9 millioner.

BOSTED: Politiet var lørdag på adressen der kvinnen som er siktet for å ha drept sin 57-årige mann bodde. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet.
BOSTED: Politiet var lørdag på adressen der kvinnen som er siktet for å ha drept sin 57-årige mann bodde. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet. Vis mer

Firmaet hadde i flere år solgt klær av merket Benetton, både på et kjøpesenter i Drammen sentrum og et annet sted i Buskerud.
Pengene rant ut av firmaet, hvor ektemannen har vært styreleder.

Da boet ble gjort opp i september 2011, var underbalansen på nesten fire millioner kroner.

Fikk ingenting
Bobestyrer Øistein Rivrud sier at ektemannen bare kunne glemme å få tilbake pengene han hadde lånt ut.

- Han fikk ingenting. Det var ikke dekning til noe i boet, sier Rivrud til Dagbladet.

Kvinnens forsvarer Bent Luther sier til Dagbladet at neste avhør av hans klient blir i slutten av denne uka eller i begynnelsen av neste.

FUNNSTEDET: Den siktedes irektør-ektemann ble funnet omkommet i en BMW på denne parkeringsplassen i Tranby ved Lier. Foto: Jacques Hvistendahl, Dagbladet.
FUNNSTEDET: Den siktedes irektør-ektemann ble funnet omkommet i en BMW på denne parkeringsplassen i Tranby ved Lier. Foto: Jacques Hvistendahl, Dagbladet. Vis mer