Den drepte er identifisert

Det var Hassan Abdullah Rasul (36) som ble slått i hjel med en hammer på Mortensrud.

FUNNET DØD: Rasul ble funnet død i en rekkehusleilighet på Mortensrud i Oslo tirsdag formiddag, etter at den drapssiktede 34-årige kvinnen selv ringte og meldte fra. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
FUNNET DØD: Rasul ble funnet død i en rekkehusleilighet på Mortensrud i Oslo tirsdag formiddag, etter at den drapssiktede 34-årige kvinnen selv ringte og meldte fra. Foto: Bjørn Langsem/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Identiteten på mannen som tirsdag ble slått til døde i en rekkehusleilighet på Mortensrud, er endelig fastslått og løslatt av politiet. Den drepte er 36-årige Hassan Abdullah Rasul.

36-åringen var kurder fra Nord-Irak og kom til Norge i 2003.

Forsinket Politiet har hele tida trodd det var Rasul som er den døde, men har ventet på endelig avklaring fra Rettsmedisinsk institutt. Instituttet er imidlertid under sterkt arbeidspress og har først i dag kommet opp med et resultat.

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde, leder for vold og sedelighetsavsnittet ved Oslo politidistrikt, opplyser at den drapssiktede 34-årige kvinnen i dag var inne til nye avhør. Det samme var hennes 44-årige ektemann, som ikke var til stede under drapet og har status som vitne.

Holder tett Politiet holder fortsatt kortene tett til brystet og vil heller ikke i dag si noe om hva de tror er motivet for at småbarnsmoren skal ha slått sin bekjente i hjel med en hammer mens han var på besøk.

- Hun vil bli framstilt for fengsling i morgen, sier Rohde til Dagbladet.

Kvinnen ringte selv politiet og meldte fra om at hun hadde slått Rusul i hodet med en hammer. Hun har via sin advokat Siri Barfod tidligere gitt uttrykk for at drapet ikke var planlagt. Siktelsen lyder på forsettlig drap.