Den drepte fortsatt ikke identifisert

Politiet vet fortsatt ikke med sikkerhet hvem som ble drept med hammer på Mortensrud.

DREPT HJEMME HOS BEKJENT: Den avdøde, sannsynligvis en 36-årig irakisk mann, ble funnet hjemme hos den siktede 34-årige tobarnsmoren i 11-tida i går. Det trolige drapsvåpenet, en hammer, ble også funnet på stedet. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
DREPT HJEMME HOS BEKJENT: Den avdøde, sannsynligvis en 36-årig irakisk mann, ble funnet hjemme hos den siktede 34-årige tobarnsmoren i 11-tida i går. Det trolige drapsvåpenet, en hammer, ble også funnet på stedet. Foto: Bjørn Langsem/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Halvannet døgn etter at en mann ble funnet drept i en rekkehusleilighet på Mortensrud i Oslo, vet politiet fortsatt ikke med sikkerhet hvem den døde er.

- Vi hadde håpet å få fastslått sikker identitet på avdøde i dag - men nei, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde, leder for vold og sedelighetsseksjonen ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Rettsmedisinsk institutt har for tida stort arbeidspress og har enten ikke påbegynt arbeidet med identifikasjonen, eller ikke fått ferdigstilt arbeidet.

Politiet mener likevel å vite hvem han er - med stor sannsynlighet er han en 36-årig irakisk mann som kom til Norge i 2003, og som er en bekjent av den 34-årige drapssiktede småbarnsmoren og hennes 44-årige ektemann, begge opprinnelig fra Iran.

Ringte selv Kvinnen, som er siktet for forsettlig drap, satt i går i lange avhør med politiet. Der forklarte hun, ifølge advokat Siri Barfod, at drapet ikke var planlagt.

- Hun har gitt uttrykk for at det var et uhell, sier Barfod til Aftenposten.no.

Tobarnsmoren ringte selv til politiet i går formiddag og fortalte at hun hadde slått en mann med en hammer hjemme i rekkehusleiligheten sør i Oslo. Hun lot seg pågripe uten dramatikk.

Til Dagbladet sier Barfod at den 34-årige kvinnen betegner drapet som en personlig tragedie.

- Hun er bare opptatt av sin ektemann og deres barn, sier advokaten, som flere ganger har hatt telefonkontakt med sin klient i løpet av dagen.

Vil ikke bekrefte motiv Politiet holder kortene tett til brystet og vil foreløpig ikke si noe om hva som er kommet fram i avhøret med den siktede kvinnen, ei heller hva som kan ha vært foranledningen og motivet for drapet.

- Det begynner å danne seg et bilde av motivet, men vi går ikke ut med noe rundt dette på dette stadiet i etterforskningen, sier politiinspektør Rohde til Dagbladet.

Dagbladet kjenner én konkret teori om motivet, men Rohde vil i dag verken bekrefte eller avkrefte denne.

- Vi vil avhøre henne igjen i morgen, sier etterforskningslederen.

Nye avhør Også den 44-årige ektemannen var i går inne til avhør. Verken han eller de to barna var hjemme da drapet skjedde, og han har status som vitne.

- Det kan bli aktuelt å avhøre ham en gang til, sier Rohde.

Barna, på henholdsvis seks og ti år, er tatt hånd om av bydel Søndre Nordstrands kriseteam. Ifølge familiens nære venn Mohammed Sjeikhi har de hatt samvær med faren i dag.

- Men han er i sjokk, så han vil ikke uttale seg i dag, sier Sjeikhi til Dagbladet.

Det er ennå ikke bestemt når fengslingsmøtet for den siktede kvinnen vil finne sted, men det vil trolig skje innen fredag. Imens ønsker politiet tips i saken.

- Personer som kan ha opplysninger av betydning, bes melde seg, sa Rohde på en pressekonferanse i går.

• Politiet kan kontaktes på nummer 02800.

HÅPET PÅ RESULTAT I DAG: Hanne Kristin Rohde, leder for vold og sedlighetsseksjonen ved Oslo politidistrikt, håpet at Rettsmedisinsk institutt ville ha ferdigstilt arbeidet med å identifisere drapsofferet i kveld. Det lot seg ikke gjøre. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet
HÅPET PÅ RESULTAT I DAG: Hanne Kristin Rohde, leder for vold og sedlighetsseksjonen ved Oslo politidistrikt, håpet at Rettsmedisinsk institutt ville ha ferdigstilt arbeidet med å identifisere drapsofferet i kveld. Det lot seg ikke gjøre. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet Vis mer