Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Den drepte kvinnen (38) flyttet fra ektemannen (42)

- Han var kontrollerende, forteller nabo.

TEKNISK ETTERFORSKNING: Tekniske etterforskere fra Kripos har undersøkt familiens hus i flere timer i dag, samtidig som politiet har tatt vitneavhør. Foto: KRISTER SØRBØ/DAGBLADET
TEKNISK ETTERFORSKNING: Tekniske etterforskere fra Kripos har undersøkt familiens hus i flere timer i dag, samtidig som politiet har tatt vitneavhør. Foto: KRISTER SØRBØ/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| SKREIA/OSLO (Dagbladet): Den 38-årige kvinnen som i natt ble drept på Skreia, flyttet for noen måneders tid siden fra ektemannen (42), som nå er siktet for drapet. Det forteller en nabo av paret.

- Det skjedde for fire-fem år siden. Hun flyttet ut - men var tilbake etter noen måneder, forteller naboen, som ikke vil stå fram med navn, til Dagbladet.

Dagbladet kjenner til at den nå siktede mannen kort tid før drapet engasjerte en Oslo-advokat som er spesialist på skilsmisser.

- Reagerte
Naboen opplevde 42-åringen som kontrollerende.

- Nabolaget reagerte på oppførselen hans, han kjeftet mye. Og når han tapte penger i spill, kjørte han som et svin gjennom området.

Den 38-årige kona ble funnet drept på familiehusets veranda, som ligger til parets soverom. Mannen ringte selv til politiet og fortalte at han hadde tatt livet av henne.

De to yngste av parets tre sønner på 3, 14 og 18 år var hjemme da drapet skjedde. De er nå tatt hånd om av venner av familien.

Politiet grep ikke inn
Det er i løpet av dagen kommet fram at politiet ikke grep inn overfor mannen i forkant av drapet, etter å ha fått en bekymringsmelding som ble initiert av tidligere politioverbetjent Finn Abrahamsen.

Abrahamsen møtte den drapssiktede, som var klient i ekspolitimannens konsulentvirksomhet, i Oslo på tirsdag. Han mente 42-åringen kunne være til fare for seg selv og andre og sa fra via mannens advokat. Ingenting skjedde.

Eksoverbetjenten krever nå at det blir iverksatt gransking av politiets rolle, og Spesialenheten for politisaker vurderer nå å åpne sak.

Vestoppland politidistrikt opplyste på en pressekonferanse at de ikke grep inn fordi det ikke forelå opplysninger om en volds- eller trusselsituasjon.

VG Nett meldte tidligere i dag at 42-åringen forsøkte å bli innlagt på Reinsvoll psykiatriske sykehus i Vestre Toten, uten hell. Ifølge Dagbladets opplysninger var det mannens far som kjørte ham til og fra sykehuset, bare timer før drapet skjedde.

Ikke skyting
Politiet fant drapsvåpenet på åstedet, men vil ikke gå ut med hva slags våpen det er snakk om ut over at det ikke dreier seg om 42-åringens registrerte skytevåpen.

Den drapssiktede mannen har ikke latt seg avhøre i dag, så politiet vil prøve igjen i morgen. Da vil også mannen etter planen bli framstilt for varetektsfengsling. Han har i kveld blitt vurdert av psykiater.

- Jeg er ikke orientert om hva som er kommet ut av undersøkelsen, sier 42-åringens forsvarer Harald Gjølme til Dagbladet.

Han skal etter planen møte sin klient etter fengslingsmøtet, som er berammet til klokka 13.00.

Østre Totens kriseteam er i full beredskap og er tilgjengelig for pårørende og venner av den berørte familien.

FUNNSTEDET: Den drepte 38-årige kvinnen ble funnet her, på familiehusets veranda, som ligger til ekteparets soverom. Foto: KRISTER SØRBØ/DAGBLADET
FUNNSTEDET: Den drepte 38-årige kvinnen ble funnet her, på familiehusets veranda, som ligger til ekteparets soverom. Foto: KRISTER SØRBØ/DAGBLADET Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media