Den drepte kvinnen hadde familie og barn på mottakssenteret

Kriseteam informerer familien og beboerne.

- FORFERDELIG TRIST: Det sier regionsdirektøren i UDI til Dagbladet. Her utenfor mottakssenteret. Foto: Benjamin Ward
- FORFERDELIG TRIST: Det sier regionsdirektøren i UDI til Dagbladet. Her utenfor mottakssenteret. Foto: Benjamin Ward Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ORMSETER/HAMAR (Dagbladet): På Ormseter statlige mottak utenfor Hamar sentrum, bodde den drepte afghanske 27-åringen med deler av familien sin.

- Kvinnen har familie og barn i Norge. Noen av dem bor på mottaket, sier regionsdirektør i UDI, Siv Kjelstrup.

- De informeres nå Dagbladet møter henne på mottaket, som ligger i landlige omgivelser omlag 13 kilometer fra Hamar sentrum.

BODDE HER: På Ormseter mottakssenter utenfor Hamar, bodde den nå antatt drepte kvinnen med familien sin. Familien og barna - uklart hvor mange - blir nå informert om tragedien. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
BODDE HER: På Ormseter mottakssenter utenfor Hamar, bodde den nå antatt drepte kvinnen med familien sin. Familien og barna - uklart hvor mange - blir nå informert om tragedien. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer

Et kriseteam er også på plass, og akkurat nå informeres beboerne om drapet ved en Esso-stasjon like ved et boligområde nærmere sentrum.

-  Mange av de som bor her, er ikke kjent med hva som har skjedd. Akkurat nå holder mottaket på å informere beboerne. Familien blir selvfølgelig høyest prioritert av mottakspersonalet og kriseteamet, sier Kjelstrup.

UDI bistår mottaksledelsen, og Kripos er også på stedet.

- Vi har reist ut for å få info om det som skjer, og for å se om det er noe regionskontoret kan bistå mottaket med, sier Kjelstrup.

Siden 1999 Hamar statlige mottak har vært i drift siden slutten av mai 1999. Det startet med 75 plasser og har etter det økt kapasiteten trinnvis i tråd med UDIs føringer til 120 plasser, står det på hjemmesiden til mottaket.

- DREPT: Politiet gikk onsdag ut med bilde av kvinnen som tirsdag ble funnet drept på Hamar. Politiet er svært interessert i å få opplysninger fra personer som har vært i området Stormyra eller rundt Maxi Storsenter der kvinnen ble funnet drept. Foto: POLITIET / NTB scanpix
- DREPT: Politiet gikk onsdag ut med bilde av kvinnen som tirsdag ble funnet drept på Hamar. Politiet er svært interessert i å få opplysninger fra personer som har vært i området Stormyra eller rundt Maxi Storsenter der kvinnen ble funnet drept. Foto: POLITIET / NTB scanpix Vis mer

- Dette er en forferdelig sak, det er forferdelig tragisk. En helt ung kvinne med mye av livet foran seg. Alle blir jo naturlig nok sterkt berørt av en slik sak, sier Kjelstrup.

- Hvordan skal dere biså i denne saken?

KRISETEAM: Beboerne blir onsdag informert om at kvinnen som skal ha blitt drept på Hamar, bodde med dem på Ormseter mottakssenter. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
KRISETEAM: Beboerne blir onsdag informert om at kvinnen som skal ha blitt drept på Hamar, bodde med dem på Ormseter mottakssenter. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer

- Det er først og fremst mottakspersonalet som håndterer situasjonen, og vi vil bistå om det er mulig. Mottaket må legge til rette for samarbeid med politiet, og så må de informere og ta vare på beboerne, sier hun.

«I løpet av 2014 vil antallet øke til 130 plasser. Avtalen om 130 plasser gjelder for 3 år (fra 2014), og med mulighet for en forlengelse på tre år til. 

«Det har fram til høsten 2013 vært tilsatt 5,6 faste årsverk og 6,2 fra august 2013, fordelt på 7 ansatte. I tillegg har Hamar kommune dedikert en sykepleierstilling med arbeidssted på mottaket nesten fra oppstarten. Hamar kommune er, ut i fra vår kunnskap, den eneste vertskommunen som gjør dette. Mottaket har en meget stabil stab og halvparten har over 6 års erfaring hver i mottaksarbeid ved Ormseter», står det på Ormseters hjemmeside.

- FORFERDELIG TRIST: Det sier regionsdirektøren i UDI til Dagbladet. Foto: Benjamin Ward
- FORFERDELIG TRIST: Det sier regionsdirektøren i UDI til Dagbladet. Foto: Benjamin Ward Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer