<strong>ÅSTED:</strong> Det ble natt til tirsdag satt opp lys like ved åstedet, for å minnes de drepte. Foto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet
ÅSTED: Det ble natt til tirsdag satt opp lys like ved åstedet, for å minnes de drepte. Foto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet Vis mer

Gutt og barnehageansatt knivdrept i Kristiansand

Den drepte kvinnen jobbet i barnehage noen hundre meter fra åstedet:  - Dypt tragisk. Et stort tap for oss

Her er spørsmålene politiet må svare på etter dobbeltdrapet i Kristiansand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Dagbladet følger saken. Har du tips? Send mail til 2400@db.no, ring oss på 24 00 00 00 eller send SMS/MMS til 2400.

(Dagbladet): Politiet jakter fortsatt på en eller flere ukjente gjerningspersoner etter dobbeltdrapet i Kristiansand mandag ettermiddag. Ingen er så langt pågrepet i saken.

Det var litt over klokken 16 mandag ettermiddag at politiet i Kristiansand ble varslet av AMK om at to personer, en kvinne og en ung gutt, hadde blitt knivstukket ved Wilds Minne skole i den sentrumsnære bydelen Lund.

De to ble sendt til sykehus, men begge døde av skadene de ble påført.

Kvinnen som ble drept er ifølge NRK 48 år gammel og har to barn. Hun er av norsk etnisitet.

- Dypt tragisk

Kvinnen jobbet i Lund barnehage, kun noen hundre meter fra Wilds Minne skole.

- Dette er bare dypt tragisk og et stort tap for oss, skriver daglig leder i barnehagen, Kristin Alfsen, i en SMS til Dagbladet mandag kveld.

Politiet har så langt ikke lyktes i å identifisere den avdøde gutten, som er i skolepliktig alder. Siden identiteten er ukjent vet kommunen heller ikke hvilken skole gutten gikk på.

Ifølge NRK skal kvinnen og gutten ikke hatt noen relasjon.

- Når det gjelder den avdøde gutten så vet vi ennå ikke hvem den gutten er. Vi jobber på høygir med å få sikker identifikasjon på ham, fortalte visepolitimester Terje Kaddeberg Skaar, under en pressekonferanse mandag kveld.

Ubesvarte spørsmål

Hvem den døde gutten er er en av flere ubesvarte spørsmål.

<strong>SØK:</strong> Store politistyrker var ute mandag kveld for å søke etter spor og gjerningspersonene. Foto: Tomm W. Christiansen
SØK: Store politistyrker var ute mandag kveld for å søke etter spor og gjerningspersonene. Foto: Tomm W. Christiansen Vis mer

Politiet vet heller ikke om det dreier seg om en eller flere gjerningspersoner, eller hvilket kjønn gjerningspersonene skal ha.

Politiet har heller ikke det eksakte tidspunktet for drapene

Politiet har ikke ønsket å svare på om de har funnet drapsvåpenet.

De utelukker heller ikke muligheten for at den eller de som står bak dobbeltdrapet har dratt fra Kristiansand.

Under pressekonferansen mandag kveld uttalte Skaar at politiet har fått mange henveldelser fra personer som var i området rundt drapstidspunktet.

- Det er mange personer som har vært i området rundt Wilds Minne skole som har henvendt seg til politiet og kommer med informasjon til politiet. Og det er informasjon som vi jobber fortløpende med, fortalte Skaar.

- Det er flere personer som kommer med informasjon om observasjoner rundt dette tidspunktet, uten at jeg kan si at vi har øyenvitner til hendelsen.

Kripos-bistand

Politiet jobbet også mandag kveld med å finne ut hvem som varslet AMK om hendelsen.

<strong>UNDERSØKELSER:</strong> Politiet har stengt av et stort område ved Wilds Minne skole der kvinnen og den unge gutten ble funnet knivstukket. Kripos ankom åstedet rundt klokka 00.30, og er nå i gang med åstedsundersøkelser. Foto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet
UNDERSØKELSER: Politiet har stengt av et stort område ved Wilds Minne skole der kvinnen og den unge gutten ble funnet knivstukket. Kripos ankom åstedet rundt klokka 00.30, og er nå i gang med åstedsundersøkelser. Foto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet Vis mer

Kripos bistår Kristiansands-politiet med teknisk og taktisk etterforskning. Kripos ankom åstedet klokka 00.30 natt til tirsdag, og igangsatte umiddelbart åstedsgranskning.

Den drepte gutten skal ikke ha vært elev ved Wilds Minne skole. Ingen av skolens elever skal ha vært vitne til hendelsen.

- Det er ingen barn ved skolen som var involvert. De har ikke observert eller sett det som skjedde. Alle var innendørs, da dette var i slutten av SFO-tiden. Det eneste de har sett er blålys, sa rektor Anne Marie Mauland Mansoor ved Wilds Minne skole til Dagbladet mandag ettermiddag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer