ÅSTEDET: En sivil politibil foran huset der to personer ble drept og én alvorlig skadd i en skyteepisode i natt. Kvinnen skal ha planlagt å flytte ut av boligen og inn på et krisesenter i morgen, får Dagbladet opplyst. Foto: Stian Hansen /Finnmarken / NTB scanpix
ÅSTEDET: En sivil politibil foran huset der to personer ble drept og én alvorlig skadd i en skyteepisode i natt. Kvinnen skal ha planlagt å flytte ut av boligen og inn på et krisesenter i morgen, får Dagbladet opplyst. Foto: Stian Hansen /Finnmarken / NTB scanpixVis mer

- Den drepte kvinnen skulle flytte inn på krisesenter i morgen

Ville flytte ut av boligen hun delte med den drapssiktede mannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KIRKENES / OSLO (Dagbladet): Den 37 år gamle thailandske kvinnen som i natt ble drept i leiligheten sin i Kirkenes sentrum, skulle flytte ut av boligen og inn på et krisesenter i morgen.

Det får Dagbladet opplyst av en person som sto den avdøde kvinnen svært nær.

- Jeg så at hun hadde det vanskelig, så jeg tok kontakt med henne, og vi snakket sammen om hva som var galt. Hun sa at hun skulle flytte inn på krisesenteret på tirsdag, sier vedkommende.

Tilbød økonomisk hjelp

Kvinnen skal ha vært hos politiet i forrige uke og blant annet spurt om hvordan hun skulle forholde seg til situasjonen i hjemmet, en situasjon hun skal ha beskrevet som vanskelig.

- Jeg ga henne tilbud om hjelp økonomisk hvis det skulle være behov for det etter at hun hadde flyttet ut, sier personen.

Politiet ønsker ikke å kommentere Dagbladets opplysninger ut over at kvinnen var på politistasjonen i forrige uke.

- Hun skulle flytte ut, og det hadde hun opplyst til politiet, sier politistasjonssjef Hans Møllebakken til Dagbladet.

Kvinnens tolv år gamle sønn, også han thailandsk statsborger, ble også drept. En mann som bodde i boligen, og som skal ha vært gift med kvinnen, er siktet for ugjerningen.

Han er alvorlig skadd og ligger på sykehuset, men er utenfor livsfare. Den siktede er norsk.

La ned blomster

Utenfor firemannsboligen hvor den 37 år gamle thailandske kvinnen og hennes tolv år gamle sønn ble drept i natt, har en venninne av kvinnen lagt ned blomster og tent et lys.

- Det er trist. Jeg håper at de får det bedre i det neste livet, sier Duang Persen til Dagbladet.

Hun var den avdøde kvinnens forlover og gode venn.

Persen driver en asiatisk butikk i Kirkenes, og de første åra den avdøde kvinnen bodde i Norge, kom hun ofte til butikken.

Persen forteller at hun ikke klarer å jobbe når noe så trist har skjedd.

VENNINNE: Duang Persen var ei god venninne av den avdøde kvinnen.
VENNINNE: Duang Persen var ei god venninne av den avdøde kvinnen. Vis mer

- Hun kom mye på besøk, og vi var mye sammen. Da hun var ferdig på skolen med norskkurs, hadde hun ikke noen plass å gå, og kom til meg, sier Persen.

Fikk melding om bråk

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 04.13 i natt. Meldingen gikk ut på at det hadde vært bråk i en leilighet i Kirkenes.

Da politipatruljen kom fram, fant de tre personer i leiligheten.

Det var naboer som meldte om bråket natt til mandag. Dagbladet har vært i kontakt med en av dem.

- Jeg oppfattet ikke helt hva det var, sier naboen.

  
   Vis mer

Den aktuelle leiligheten hvor skyteepisoden fant sted, er en del av en firemannsbolig med to forskjellige oppganger. Firemannsboligen ligger i Kirkenes sentrum.

- Politiet var her med en gang, men jeg skjønte ikke hva det var før det kom på nyhetene i morges. Det er helt forferdelig, sier naboen, som ikke kjente personene veldig godt.

- Men jeg har aldri hørt noe bråk før.