21-kvinne siktet for drap på Finnsnes

Den drepte kvinnen var påført omfattende skader

Den siktede kvinnen begjæres varetektsfengslet for fire uker.

LITE NABOLAG: Den drepte kvinnen bodde i den lille bygda Øyjorda noen kilometer utenfor Finnsnes. 

Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
LITE NABOLAG: Den drepte kvinnen bodde i den lille bygda Øyjorda noen kilometer utenfor Finnsnes. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TROMSØ (Dagbladet): Den 21-årige kvinnen som er siktet for drapet på en kvinne i 80-åra på Finnsnes i Troms mandag, begjæres varetektsfengslet for fire uker med brev- og besøkskontroll. Det er politiets begjæring under fengslingsmøtet i Nord-Troms tingrett.

- Siktede skal ha truet flere andre i forkant av drapet. Det viser at hun er i stand til å begå alvorlige straffbare handlinger. Videre mener vi det er gjentakelsesfare, sa politiadvokat Kirsti Jullum Jensen under rettsmøtet.

MOTPARTER I RETTEN: Ulf Egil Hansen og Kirsti Jullum Jensen er hhv. forsvarer og politiadvokat i retten. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
MOTPARTER I RETTEN: Ulf Egil Hansen og Kirsti Jullum Jensen er hhv. forsvarer og politiadvokat i retten. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Store mengder blod

Etter at politiet hadde lett etter henne i nabolaget på Øyjorda utenfor Finnsnes i tre timer, ble 21-åringen funnet i den eldre kvinnens bolig.

- Fornærmede var påført omfattende skader, sa Jensen.

Tre timer tidligere hadde hun stukket fra hjemmet sitt noen steinkast unna, etter å ha truet foreldrene sine. Ifølge Dagbladets opplysninger bar hun kniv.

Jensen opplyste retten om at 21-åringen hadde store mengder blod på seg da hun ble funnet av politiet i den eldre kvinnens bolig.

- Det kom ikke fra henne, konstaterte hun.

På sykehus

Den siktede kvinnen møtte ikke i retten i dag. Hun er innlagt på Åsgård psykiatriske sykehus og ifølge sin forsvarer Ulf Egil Hansen ikke i stand til å forklare seg. Advokaten har ingen innvendinger mot politiets fengslingsbegjæring, som etter alt å dømme vil bli tatt til følge.

- Sakens alvor tilsier at det er helt naturlig med varetekt, så lenge hun er i en ordning der hun blir ivaretatt på en god måte, sier han til Dagbladet, og sikter til innleggelsen på Åsgård.

- Det er en skrekkelig sak for alle, understreker han.

Det er på det rene at klienten har en sykdomshistorie i psykiatrien.

Vil flytte siktede

Fengslingsmøtet er delt over to dager. Mens dagens forhandling dreide seg om fengslingen, vil det i morgen tatt stilling til politiets begjæring om rettspsykiatrisk evaluering.

Politiet ønsker at 21-åringen skal evalueres ved Brøset sykehus i Trondheim, dette er forsvarer Hansen kritisk til, særlig på grunn av at klienten dermed må flyttes fra Tromsø.

- Det utgjør en ekstrabelastning for henne å bli flyttet, også med tanke på at hun har familien i nærmiljøet, sier han.

Forsinket ID

Politiet meldte tidligere i dag at de går ut ifra at den avdøde faktisk er kvinnen som bodde i huset der hun ble funnet, men identifiseringsarbeidet har vist seg vanskeligere enn først antatt; dermed vil ikke navnet bli frigitt før om to-tre dager.

Ifølge Nordlys skal 21-åringen ha gått til healing hos den eldre kvinnen, som var en profil i det alternative miljøet. Forsvarer Hansen vil i dag ikke kommentere disse opplysningene overfor Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer