LITE NABOLAG: Den drepte kvinnen bodde i den lille bygda Øyjorda noen kilometer utenfor Finnsnes. 

Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
LITE NABOLAG: Den drepte kvinnen bodde i den lille bygda Øyjorda noen kilometer utenfor Finnsnes. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

21-kvinne siktet for drap på Finnsnes

Den drepte kvinnen var påført omfattende skader

Den siktede kvinnen begjæres varetektsfengslet for fire uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ (Dagbladet): Den 21-årige kvinnen som er siktet for drapet på en kvinne i 80-åra på Finnsnes i Troms mandag, begjæres varetektsfengslet for fire uker med brev- og besøkskontroll. Det er politiets begjæring under fengslingsmøtet i Nord-Troms tingrett.

- Siktede skal ha truet flere andre i forkant av drapet. Det viser at hun er i stand til å begå alvorlige straffbare handlinger. Videre mener vi det er gjentakelsesfare, sa politiadvokat Kirsti Jullum Jensen under rettsmøtet.

MOTPARTER I RETTEN: Ulf Egil Hansen og Kirsti Jullum Jensen er hhv. forsvarer og politiadvokat i retten. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
MOTPARTER I RETTEN: Ulf Egil Hansen og Kirsti Jullum Jensen er hhv. forsvarer og politiadvokat i retten. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Store mengder blod

Etter at politiet hadde lett etter henne i nabolaget på Øyjorda utenfor Finnsnes i tre timer, ble 21-åringen funnet i den eldre kvinnens bolig.

- Fornærmede var påført omfattende skader, sa Jensen.

Tre timer tidligere hadde hun stukket fra hjemmet sitt noen steinkast unna, etter å ha truet foreldrene sine. Ifølge Dagbladets opplysninger bar hun kniv.

Jensen opplyste retten om at 21-åringen hadde store mengder blod på seg da hun ble funnet av politiet i den eldre kvinnens bolig.

- Det kom ikke fra henne, konstaterte hun.

På sykehus

Den siktede kvinnen møtte ikke i retten i dag. Hun er innlagt på Åsgård psykiatriske sykehus og ifølge sin forsvarer Ulf Egil Hansen ikke i stand til å forklare seg. Advokaten har ingen innvendinger mot politiets fengslingsbegjæring, som etter alt å dømme vil bli tatt til følge.

- Sakens alvor tilsier at det er helt naturlig med varetekt, så lenge hun er i en ordning der hun blir ivaretatt på en god måte, sier han til Dagbladet, og sikter til innleggelsen på Åsgård.

- Det er en skrekkelig sak for alle, understreker han.

Det er på det rene at klienten har en sykdomshistorie i psykiatrien.

Vil flytte siktede

Fengslingsmøtet er delt over to dager. Mens dagens forhandling dreide seg om fengslingen, vil det i morgen tatt stilling til politiets begjæring om rettspsykiatrisk evaluering.

Politiet ønsker at 21-åringen skal evalueres ved Brøset sykehus i Trondheim, dette er forsvarer Hansen kritisk til, særlig på grunn av at klienten dermed må flyttes fra Tromsø.

- Det utgjør en ekstrabelastning for henne å bli flyttet, også med tanke på at hun har familien i nærmiljøet, sier han.

Forsinket ID

Politiet meldte tidligere i dag at de går ut ifra at den avdøde faktisk er kvinnen som bodde i huset der hun ble funnet, men identifiseringsarbeidet har vist seg vanskeligere enn først antatt; dermed vil ikke navnet bli frigitt før om to-tre dager.

Ifølge Nordlys skal 21-åringen ha gått til healing hos den eldre kvinnen, som var en profil i det alternative miljøet. Forsvarer Hansen vil i dag ikke kommentere disse opplysningene overfor Dagbladet.