Den drepte satt i upansret kjøretøy

Drept av veibombe. - Dette er terror.

BEVEGET: Det var en tydelig preget generalløytnant Harald Sunde som holdt pressekonferanse i dag. - Min dypeste medfølelse går til de pårørende og til soldatene i Afghanistan, sa han. Foto: Erling Hægeland.
BEVEGET: Det var en tydelig preget generalløytnant Harald Sunde som holdt pressekonferanse i dag. - Min dypeste medfølelse går til de pårørende og til soldatene i Afghanistan, sa han. Foto: Erling Hægeland. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Les også: Forsvarsministeren: - Å miste soldater er det verste som skjer oss

(Dagbladet.no): En norsk soldat ble i dag drept av en veibombe i Afghanistan.

Forsvarets fellesoperative hovedkvarter holdt i ettermiddag en pressekonferanse på Jåttå i Stavanger.

- Kolonnen hadde kjørt ca sju kilometer fra Masar e-Sharif. Han som ble drept var i det første kjøretøyet. De to skadde ble raskt evakuert med helikopter til feltsykehus, sier generalløytnant Harald Sunde.

- Det var tre kjøretøy i kolonnen, den drepte soldaten satt i det første kjøretøyet som er en upansret Toyota Landcruiser.

Det tyske feltsykehuset soldaten ble fraktet til, er ett av de mest moderne sykehusene i Afghanistan, og er svært godt rustet for å håndtere den typen skader som den norske militære pådro seg, opplyser kapteinløytnant Lars Magne Hovtun ved Fellesoperativt hovedkvarter. - Ikke farligForsvaret opplyser at dette oppdraget var en såkalt administrativ forflytning, de skulle flytte personell og utstyr til Meymaneh. De kjørte langs den såkalte ringveien i Afghanistan som er en god vei med fast dekke. Oppdraget ble ikke ansett som farlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.