Den drepte satt i upansret kjøretøy

Drept av veibombe. - Dette er terror.

BEVEGET: Det var en tydelig preget generalløytnant Harald Sunde som holdt pressekonferanse i dag. - Min dypeste medfølelse går til de pårørende og til soldatene i Afghanistan, sa han. Foto: Erling Hægeland.
BEVEGET: Det var en tydelig preget generalløytnant Harald Sunde som holdt pressekonferanse i dag. - Min dypeste medfølelse går til de pårørende og til soldatene i Afghanistan, sa han. Foto: Erling Hægeland. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Les også: Forsvarsministeren: - Å miste soldater er det verste som skjer oss

(Dagbladet.no): En norsk soldat ble i dag drept av en veibombe i Afghanistan.

Forsvarets fellesoperative hovedkvarter holdt i ettermiddag en pressekonferanse på Jåttå i Stavanger.

- Kolonnen hadde kjørt ca sju kilometer fra Masar e-Sharif. Han som ble drept var i det første kjøretøyet. De to skadde ble raskt evakuert med helikopter til feltsykehus, sier generalløytnant Harald Sunde.

- Det var tre kjøretøy i kolonnen, den drepte soldaten satt i det første kjøretøyet som er en upansret Toyota Landcruiser.

Det tyske feltsykehuset soldaten ble fraktet til, er ett av de mest moderne sykehusene i Afghanistan, og er svært godt rustet for å håndtere den typen skader som den norske militære pådro seg, opplyser kapteinløytnant Lars Magne Hovtun ved Fellesoperativt hovedkvarter. - Ikke farligForsvaret opplyser at dette oppdraget var en såkalt administrativ forflytning, de skulle flytte personell og utstyr til Meymaneh. De kjørte langs den såkalte ringveien i Afghanistan som er en god vei med fast dekke. Oppdraget ble ikke ansett som farlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer