- Den drepte var gravid i femte måned

Ekteparet på 35 og 43 år hadde nylig flyttet inn i huset. Etterlater seg to barn fra et tidligere forhold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


TROMSØ/OSLO (Dagbladet.no): En av de tre drepte etter gårsdagens drap i Tromsdalen var gravid i femte måned, melder NRK.

Den 35 år gamle kvinnen var gift med den 43 år gamle mannen som også ble funnet drept i eneboligen. Det tredje drapsofferet var etter alt og dømme mannens mor, som var på besøk.

Elin Nordgård Strand, jourhavende jurist, i Troms politidistrikt, ønsker ikke å kommentere opplysningene om at kvinnen var gravid.

- Vi kan verken bekrefte eller avkrefte dette, sier Nordgård Strand til Dagbladet.no.

I juridisk forstand regnes det ikke som to drap når en gravid kvinne blir drept, men det er straffskjerpende.

Tror ikke på avhør i dag
Den 38 år gamle leieboeren, som er siktet for trippeldrapet, var i går kveld for syk til å la seg avhøre, ifølge hans forsvarer Ulf E. Hansen.

Advokaten tror heller ikke mannen vil bli avhørt i dag.

- Jeg tar det for gitt at min klients ubalanse ikke har blitt borte i løpet av natta. Nå må han først og fremst få psykisk bistand og inn i et behandlingsopplegg, sier Hansen, som ikke ønsker å kommentere mannens sykdomsbilde eller tidligere saker han er dømt for.

Advokaten ønsker heller ikke å kommentere om den drepte 35 år gamle kvinnen for tiden var gravid.

Politiet håpet å kunne avhøre den siktede mannen i løpet av dagen, men nå blir mannen sendt til sykehus.

— Han vil bli overført til psykiatrisk sykehus så snart som mulig, sier politiadvokat Nordgård Strand til NTB mandag morgen.

Etterforskningen er nå i stor grad rettet mot åstedet.

- Har dere funnet et drapsvåpen?

- Vi har sikret noen gjenstander i boligen. Men vi vet ikke om et av disse er drapsvåpenet.

Etterlater seg to barn
Det drepte ekteparet hadde nylig kjøpt boligen i Tomasjordveien, og overtok huset så sent som i november i fjor.17. oktober i fjor, skriver  Tromsø.

Avisa skriver videre at 43-åringen etterlater seg to barn fra et tidligere forhold. Den ene i ungdomsskolealder, den andre gikk fortsatt på barneskolen. Barna vekslet på å bo hos faren og moren, som begge bodde i samme bydel.

Trippeldrapet ble oppdaget i 15.30-tida i går, da en psykisk ustabil mann gikk rundt og ropte og skrek. 38-åringen som nå er siktet for drapene, varslet selv om hva som hadde skjedd på legevakten.

Politiet har ikke konkludert med når drapene er begått. Lørdag kom ekteparet hjem fra en skitur og det kan ha vært siste gang de var i kontakt med noen utenfor huset.

Ikke fysiske bevis
En politipatrulje som ble sendt til huset i Tomasjordveien søndag ettermiddag fant de tre døde. Det skal ha vært betydelige mengder blod på stedet.

Politiet har heller ikke fysiske bevis mot 38-åringen. Det eneste som knytter ham til drapene er hans egen forklaring. Mannen er tidligere straffedømt i andre politidistrikt og i utlandet.

Politiet i Tromsø har ved en tidligere anledning vært i kontakt med 38-åringen, for å transportere ham til Åsgård psykiatriske sykehus.