BERGENS DYRESTE: Villaen i Hopsnesvegen 120 er nå solgt. Foto: Willy Haraldsen i Tourist Photo
BERGENS DYRESTE: Villaen i Hopsnesvegen 120 er nå solgt. Foto: Willy Haraldsen i Tourist PhotoVis mer

Boligprisen

Den dyreste boligen som noen gang er solgt i Bergen

Den hundre år gamle Ole Landmark-eiendommen på Hopsneset er solgt. - Et smykke, sier mekler.

(Hegnar.no:) Ytterst på Hopsneset ligger den ærverdige murvillaen fra 1918, tegnet av bergensarkitekten Ole Landmark, som for en drøy uka siden ble solgt for 41 millioner kroner.

RENTEØKNING: Både sentralbanksjefen og sjefsøkonomene i de store bankene varsler renteøkning til høsten. Men hva vil det si for dine månedsutgifter? Forbrukerøkonom Hallgeir Kvadsheim gir deg svaret. Video: Nicolai Delebekk Vis mer

Et smykke

- Det er en fantastisk eiendom, et smykke, sier daglig leder Tom Jørgensen i Privatmegleren Vikebø & Jørgensen, som like før sommeren fikk oppdraget med å finne en ny eier, til Hegnar.no.

- Sånn jeg ser det, er dette kanskje den beste eiendommen i Bergen, beliggenhet, sentralitet og størrelse på tomt tatt i betraktning. En flott herskapelig villa i Ole Landmark-stil, fortsetter han.

Det var Bergens Tidende som først omtalte saken, og skrev at eiendommen er den dyreste privatboligen som noensinne er solgt i Bergen.

Eier som nå har solgt kjøpte eiendommen på 70-tallet. Mekler vil ikke opplyse om hva eiendommen gikk for den gang.

- Det husker jeg ikke, sier Jørgensen.

1000 m²

Eiendommen inneholder åtte soverom, flere stuer, eget bibliotek og en stor borggård med hestestall. Totalt er bygningen på over 1000 kvadratmeter.

Tomten er på hele 15,5 mål, med strandlinje. Badehuset har atskilt inngang for kvinner og menn, slik det sømmet seg da det ble bygget i 1918.

- Rent arkitektonisk er dette et kunstverk, sier mekleren til avisa.

Andre økonominyheter:
Trøim-rederi kåret til tiårets aksjevalg
To advokater avskiltes: - Uskikket til å drive advokatvirksomhet

TAR KREATIVT TIL DET EKSTREME: Dette kanadiske ekteparet tenkte nytt - og stort - da de ikke hadde råd til en vanlig bolig. Video: Great Big Story Great Big Story lager unike minidokumentarer om alt mellom himmel og jord. Lyst til å se mer? Se Dagbladets spilleliste her: https://goo.gl/Q2kvcj Vis mer