Den ekte Da Vinci-koden

Små tall og bokstaver funnet i Mona Lisas øyne.

EN EKTE DA VINCI-KODE: Kunsthistorikere har funnet små tall og bokstaver i øynene på Mona Lisa. Foto: AFP PHOTO / V.A. SOLE / ESRF
EN EKTE DA VINCI-KODE: Kunsthistorikere har funnet små tall og bokstaver i øynene på Mona Lisa. Foto: AFP PHOTO / V.A. SOLE / ESRF Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kunsthistorikere står nå overfor et ekte Da Vinci-mysterium etter å ha oppdaget små tall og bokstaver i øynene på den berømte Mona Lisa.

Leonardo Da Vincis 500 år gamle kunstverk fra renessansen har lenge vært forbundet med et mysterium, da kvinnen med det lille smilets identitet ennå ikke er sikker.

Bildet spiller også en sentral rolle i Dan Browns suksessbok «Da Vinci-koden», som i 2006 ble til film med Tom Hanks i hovedrollen. Hanks rollekarakter tolker hemmelige beskjeder som er gjemt i Mona Lisa-bildet og flere andre kjente Da Vinci-kunstverk.

Nå har medlemmer av Italias najonale komité for kulturell arv funnet ut at små tall og bokstaver kan ses i Mona Lisas øyne, skriver The Daily Mail.

- Symbolene er ikke synlige for det blotte øye, men med et sterk forstørrelsesglass kan de ses svært tydelig. I høyre øye kan man se bokstavene LV, som kan stå for navnet hans. I venstre øye er det andre symboler som vi ennå ikke vet hva er, sier Silvano Vincenti til The Daily Mail.

Tallet 72 - Det er veldig vanskelig å se symbolene tydelig. Bildet er nesten 500 år gammelt, så det er ikke så klart og tydelig som det var da det ble malt. I bakgrunnen kan man se tallet 72. det kan også være bokstaven L og tallet 2, fortsetter han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer