- Den ekte helten her er Amanda

Politiet holdt pressekonferanse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Cleveland, Ohio, holdt klokka 15 i dag pressekonferanse i forbindelse med at de tre savnede kvinnene Amanda Berry, Gina DeJesus og Michele Knight ble funnet i live i et bolighus mandag.

Et seks år gammel barn ble også funnet med de tre kvinnene, og politiet bekrefter under pressekonferansen at de tror det er Amanda Berrys datter.

- Den virkelige store helten her er Amanda. Uten henne ville vi ikke vært her i dag, sier Stephen Anthony i FBI.

Det var naboen Charles Ramsey som hjalp Amanda Berry med å sparke inn døra etter at han hørte en kvinnestemme som ropte på hjelp i går.

- Hjelp meg! Jeg er Amanda Berry. Jeg har vært kidnappet i ti år. Nå er jeg fri, sa Berry da Ramsey ringte 911 og ga henne telefonen

Tre mistenkte brødre Politisjef Ed Thomba fortalte litt om timene etter at de savnede kvinnene ble funnet i går kveld:

- Det var kaotisk. Vi gikk ikke inn i de dype spørsmålene, vår hovedprioritet i går var deres fysiske tilstand, sier han.
- Vi ber om forståelse for at noen spørsmål ikke kan besvares av hensyn til familiene. Dette er en pågående etterforskning, sier Frank Jackson, borgermester i Cleveland.

Politiet har pågrepet tre menn i saken. Den hovedmistenkte er huseieren Ariel Castro som er 52, og to av hans brødre, Pedro og O'Neill Castro.

Borgermesteren opplyser at de ikke har registrert lovbrudd på adressen der de tre kvinnene ble funnet tidligere. Politiet har vært på adressen to ganger: i 2000 og 2004.

- Vi har ikke avhørt dem ennå, men vi vil det, sier Thomba om de tre mistenkte brødrene.
Mange tips Politiet forteller at de har fått mange tips om de kidnappede jentene i de årene de har vært forsvunnet. De sier de har sjekket ut disse tipsene, og at de også har vært på to andre adresser i forbindelse med etterforskningen.

Politisjef Michael McGrath sa tidligere i dag at han tror Berry, DeJesus og Knight har blitt holdt fanget i huset siden de var i tenårene eller tidlig i 20-årene. - Michele er en ung dame som ble rapportert savnet for elleve år siden. Vi fikk få tips om henne, flest fra media, opplyser politiet.
Hun var 20 da hun forsvant, nå er hun 32.
Gjenforent Alle de savnede kvinnene er nå utskrevet av sykehuset, og gjenforent med sine familier.

- Amanda Berry, Gina De Jesus og Michele Knight ble fraktet til MetroHealth akuttmottak i natt. Vi har vurdert deres medisinske behov, og tilstanden deres er god. Alle tre er nå gjenforent med sine familier, skriver sykehuset på sine hjemmesider.

Berry forsvant den 21. april 2003, da hun var 16 år gammel. Året etter, i 2004, forsvant 14 år gamle DeJesus. Knight var 20 år gammel da hun forsvant i 2002.

I BOLIGHUS: De tre savnede kvinnene ble funnet i live mandag i dette bolighuset i Cleveland. Foto: Bill Pugliano / Getty Images / AFP
I BOLIGHUS: De tre savnede kvinnene ble funnet i live mandag i dette bolighuset i Cleveland. Foto: Bill Pugliano / Getty Images / AFP Vis mer
FUNNET I LIVE: Amanda Berry og Gina DeJesus. Foto: AP Photo / FBI
FUNNET I LIVE: Amanda Berry og Gina DeJesus. Foto: AP Photo / FBI Vis mer