Den ekte Spiderman

Høydeskrekk og handikap er ingen hindring. Frankrikes svar på Spiderman klatret 185 meter rett opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den franske klatreren Alain Robert, alias «den franske edderkopp», klatret i går opp Adu Dhabis høyeste bygning. Titusener av jublende tilskuere hadde samlet seg rundt for å se Robert klatre opp den 185 meter høye bygningen.

Robert har ikke sluttet å klatre, til tross for at han er delvis funksjonshemmet og lider av konstant svimmelhet etter en klatreulykke da han var barn.

- Dagen i dag var ikke så hyggelig fordi fra morgenen av og til fire i ettermiddag visste jeg at jeg fortsatt var i live, men kanskje ikke for så veldig mye lenger. Du vet, det er alltid et spørsmål: Skal jeg gjøre det? Vil jeg være i live i kveld? Jeg håper det, men jeg er ikke sikker, sier Robert.

Uten tau

Robert stolte bare på sine egne hender, føtter og beslutninger da han klatret til topps. Det eneste verktøyet han hadde var en pose fylt med pulver for å forhindre at hendene hans ble klamme slik at han mistet taket.

- Hvis han ikke hadde vært så talentfull som han er, ville han aldri ha klatret opp. Han er godt trent og har øvd mye, sier en av tilskuerne, Ahmad Mahmood Ibrahim.

En annen tilskuer var tydelig imponert over Roberts prestasjoner.

- Denne fyren inspirerer meg. Selv om han er funksjonshemmet og svimmel, fortsetter han med det han gjør. Han er den beste soloklatreren i verden, og mye av det han gjør, går til veldedighet, sier Gamal Abdel-Wahab.

Beryktet

Alain Robert begynte sin karriere da han var tolv år. Han klatret opp åtte etasjer for å komme inn i foreldrenes leilighet etter at han ble stengt ute uten nøkler og med ingen hjemme.

I dag er han beryktet for ulovlig klatring, og han har vært i klammeri med loven i ulike land flere ganger. Robert er også kjent for at han ofte klatrer for veldedige formål.