Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Den eldre mannen prøvde flere ganger å betale for seg. Da det ikke gikk, steppet Ivan (19) inn

- En solskinnshistorie.

FIKK SKRYT: 19 år gamle Ivan har fått mye skryt etter at han betalte for brusen til en eldre mann. Foto: Per Einar Holmvik
FIKK SKRYT: 19 år gamle Ivan har fått mye skryt etter at han betalte for brusen til en eldre mann. Foto: Per Einar Holmvik Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Per Einar Holmvik skulle innom McDonald's i Steinkjer for å kjøpe kaffe i går, fikk han seg en positiv overraskelse.

Holmvik var innom mens barna var på turning, og skriver på Facebook om hvordan den eldre mannen som sto foran i køen, ikke hadde nok penger til å betale for det han hadde bestilt.

«Etter flere forsøk dukket denne gutten opp og spurte om kortet hans ikke virket, dro opp sitt eget og betalte for mannen».

- Dette synes jeg var kjempefint gjort av en ungdom, skikkelig fint, sier Per Einar Holmvik til Trønder-Avisa, som først omtalte saken.

Fikk tårer i øynene

Personen han sikter til er 19 år gamle Ivan Bykov.

- Jeg hadde vært inne og kjøpt mat, da jeg så en eldre mann som skulle betale for en liten brus. Han prøvde gang på gang, men betalingen gikk ikke gjennom. Da gikk jeg fram til ham og sa at jeg kunne betale. Senere så jeg at han gikk bort til barnebarna som satt rundt et bord og spiste, og at han ga brusen til et av barna, sier Bykov til Dagbladet.

19-åringen forteller at den eldre mannen ble kjempeglad, og at man kunne se at han fikk tårer i øynene.

- Så kom Per Einar og tok et bilde. Han sa han syntes det var bra. Seinere skrev han at han syntes det var hyggelig å se at noen gjorde noe fint.

- Trenger en påminnelse

Holmviks Facebook-innlegg er i skrivende stund sett av tusenvis. I kommentarfeltet mener flere at Bykov er et eksempel til etterfølgelse.

- Det er ganske gøy, egentlig. Jeg tenkte ikke over at det kom til å bli så mye oppstyr. Det er morsomt at flere får se det, for det skal så lite til for å gjøre noen glad. Gesten var veldig liten, men jeg får så mye igjen.

Per Einar Holmvik forteller at han er i sjokk etter all oppmerksomheten.

- Det har virkelig åpnet øynene mine for hvordan Facebook kan fungere. Jeg er glad for at det var en solskinnshistorie, for å si det sånn, sier han til Dagbladet.

Holmvik forteller at han selv sto i kø da han la merke til den eldre mannen.

- Ivan hadde stått ved siden av ham og fått øye på det. Så ordnet han bare opp. Det er jo en fantastisk historie om flott ungdom og det er ikke dumt med en påminnelse en gang iblant. Det skrives mye negativt, men man må huske å ikke skjære alle over én kam. Det er flott å se at så mange engasjerer seg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!