<strong> DØD:</strong>  Ramon Castro, den eldste av Castro-brødrene Raúl og Fidel, er død. Han ble 91 år gammel. Foto: Claudia Deut / Reuters / NTB scanpix.
DØD: Ramon Castro, den eldste av Castro-brødrene Raúl og Fidel, er død. Han ble 91 år gammel. Foto: Claudia Deut / Reuters / NTB scanpix. Vis mer

Den eldste Castro-broren er død

Storebroren til de cubanske presidentene Raúl og Fidel Castro, Ramón Castro, er død, 91 år gammel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Storebroren til de cubanske presidentene Raúl og Fidel Castro, Ramón Castro, er død, 91 år gammel.

Ifølge statlige medier døde Ramón, som gikk under kallenavnet «Mongo», i Havana tirsdag. Han vil bli kremert, og asken skal fraktes til Biran, den landlige byen øst i Cuba hvor Castro-brødrene vokste opp.

Ramón Castro hjalp geriljabevegelsen brødrene ledet da de kjempet seg til makten i 1959, men han kjempet aldri med våpen. Senere jobbet han som landbruksrådgiver for myndighetene, men store deler av livet var han bonde, og de siste årene bodde han på en gård i nærheten av Havanna.

Den mellomste av de tre brødrene, Fidel Castro (89), trakk seg som president på Cuba i 2008 som følge av sviktende helse. De siste årene har Raúl Castro (84) styrt landet. Han har varslet at han trekker seg i 2018.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer