BLODSPOR: På trappa utenfor huset til den skutte 43-åringen var det tydelige blodspor. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
BLODSPOR: På trappa utenfor huset til den skutte 43-åringen var det tydelige blodspor. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

- Den ene kula traff bare en centimeter fra ryggraden

Familien til skuddofferet på Lørenskog tror personer i kriminelle MC-miljøer kan stå bak det som framstår som et drapsforsøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KURLAND (Dagbladet): Politiet uttalte tidligere i dag at de ikke hadde noe klart motiv for skytingen i Lørenskog i morges.

En 43 år gammel mann ble skutt to ganger da han litt over klokka seks skulle dra på jobb fra boligen på Kurland. Han skal ikke være livstruende skadd.

Den skaddes familie forteller Dagbladet at de tror personer i kriminelle MC-miljøer kan stå bak skytingen.

Forlot Hells Angels Etter det Dagbladet får opplyst var 43-åringen tidligere medlem av Hells Angels. Sammen med en liten gruppe andre medlemmer brøt han med klubben, og i dag er han sentral i MC-klubben Gladiators. 43-åringen har lenge hatt statusen bad standing hos Hells Angels, og skal ha følt seg svært utsatt for represalier fra HA-miljøet.

Ifølge oslopolitiet reageres det brutalt på overtredelser av regelverket i de såkalte énprosentklubbene. En person i «bad standing» er i utgangspunktet uønsket i miljøet generelt, og lister med disse personene har tidligere også blitt utvekslet klubbene imellom.

43-åringen som ble skutt i dag skal nylig ha fått beskjed fra HA-medlemmer om at han ikke lenger var i «bad standing», men familien fester ikke lit til at trusselbildet da ble borte.

Mannen var ved bevissthet etter at han ble skutt. Han ringte først til samboeren, som var i boligen rundt 200 meter unna.

- «Jeg har blitt skutt, jeg har blitt skutt!» sa han til samboeren.

Kvinnen dro raskt til åstedet i parets bil, og fant den blodige mannen mens han klamret seg til et gjerde. Hun fikk ham med inn i huset, og mens de ennå fryktet gjerningspersonen ventet de innendørs på de bevæpnede politipatruljene og ambulanse.

Truffet to ganger 43-åringen skal ha blitt truffet to ganger, og det var mye blod både i bilen og inne i huset etter den dramatiske «evakueringen».

- Den ene kula traff bare en centimeter fra ryggraden, sier mannens samboer til Dagbladet.

Hun og andre i familien satt i hele formiddag i politiavhør, og ventet i 12-tida på informasjon fra Ullevål slykehus om mannens tilstand.

Venner og familie forteller at det ikke har vært noen voldsepisoder eller direkte trusler mot ham den siste tida. Også klubben Gladiators har vakt politiets interesse, men omgangskretsen benekter at medlemmene kan knyttes til kriminalitet.

- Han er ingen kriminell, det er derfor han gikk ut av Hells Angels. Han går på jobb om morgenen og jobber til seint på kveld, sier et familiemedlem.

Boligen ligger 200-300 meter fra åstedet, der lastebilen hans sto parkert. Til politiet skal mannen ha forklart  at han ikke så hvem som skjøt ham.